Σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του καρνάγιου

Σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του καρνάγιου

Σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του καρνάγιου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1383 ΦΟΡΕΣ

Το πρακτικό αξιολόγησης της τεχνικής προσφοράς για την παραχώρηση σε ιδιώτη της χρήσης και εκμετάλλευσης του καρνάγιου στην περιοχή Καναμάτ Ρόδου, επικύρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου ενώ, για ακόμα μία φορά, ασχολήθηκε με το λιμανάκι των Φανών.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Λ.Τ., κ. Βασίλη Παπαοικονόμου, είναι σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του καρνάγιου σε ιδιώτη. Μέχρι στιγμής, η Επιτροπή αξιολόγησης έχει ολοκληρώσει το πρώτο σκέλος της αξιολόγησης του φακέλου που αφορά στα τεχνικά έργα και χθες ήρθε στο Δ.Σ. για επικύρωση το πρακτικό αξιολόγησης. Θα ακολουθήσει η οικονομική προσφορά για το έργο η οποία θα αξιολογηθεί και πάλι από την Επιτροπή αξιολόγησης και θα έρθει και εκείνη στο Δ.Σ. για επικύρωση.

Όσο αφορά στο χρονοδιάγραμμα, αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να καθοριστεί αφού οι διαδικασίες είναι τέτοιες που πηγαίνουν βήμα-βήμα. Έτσι, θα ακολουθήσει το άνοιγμα της οικονομικής προσφοράς, εφόσον εγκριθεί το πρακτικό αφήνουν μία μικρή διορία, ο ενδιαφερόμενος πρέπει να περάσει πάλι από το Δ.Σ. και όταν εγκριθεί του στέλνουν ειδοποίηση για να καταθέσει τα δικαιολογητικά κατακύρωσης, για να τα ξαναελέγξουν.

Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, στη συνέχεια, θα σταλεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο, διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει μήνες.

Σημειώνεται ότι ο ενδιαφερόμενος είναι ένας και η σύμβαση προβλέπει την καταβολή ετήσιου μισθώματος περί τα 100 χιλιάδες ευρώ και βέβαια δημιουργία των εγκαταστάσεων για να λειτουργεί ο χώρος ως κανονικό καρνάγιο.

Σχετικά με το έργο της αναβάθμισης της ασφάλειας των λιμανιών της Ρόδου, στις 14 Δεκεμβρίου αναμένεται να γίνει η οριστική παραλαβή από το Λ.Τ. μια και έχει ολοκληρωθεί και ήδη βρίσκεται σε λειτουργία. Αυτή την περίοδο, η ανάδοχος Εταιρία εκπαιδεύει προσωπικό του Λ.Τ. για τη λειτουργία των συστημάτων και από τις αρχές του νέου έτους αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία.

Το λιμανάκι των Φανών
Για ακόμα μία φορά απασχόλησε το Λ.Τ., στη χθεσινή του συνεδρίαση, το λιμανάκι των Φανών καθώς ο Πρόεδρος της Κοινότητας, κ. Βασίλης Νικολίτησς, μετέφερε την ταλαιπωρία που υφίστανται οι αλιείς της περιοχής καθώς λόγω της μεγάλης προσάμμωσης έχει κλείσει πάλι η είσοδος για το λιμανάκι και δεν μπορούν να μπαινοβγαίνουν. Επιπλέον, έχουν συγκεντρωθεί φύκια εκεί επιδεινώνοντας ακόμα περισσότερο το πρόβλημα.

Πάντως, όπως εξήγησαν τα αρμόδια στελέχη του Λ.Τ., το πρόβλημα της προσάμμωσης είναι πάρα πολύ μεγάλο, μάλιστα είχε γίνει μία μελέτη η οποία χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια, ωστόσο η Υπηρεσία δεν είχε πειστεί ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Όπως είπαν προς τον κ. Νικολίτση, δεν γίνεται να φτιαχτεί ένα λιμάνι εκατομμυρίων και να υπάρχουν πάλι προβλήματα αφού θα μπαζώνεται εκ νέου. Για τον λόγο αυτό αποφάσισαν τη διακοπή της μελέτης.

Προς το παρόν, λοιπόν, το Δ.Σ. εξουσιοδοτεί την Τεχνική Υπηρεσία και τον νομικό του Λ.Τ. να διερευνήσει άμεσα το πως μπορεί να δοθεί προσωρινή λύση στο πρόβλημα, να υπάρχει άνθρωπος εκεί δηλαδή που να ανοίγει έναν δίαυλο για να μπορούν να μπαινοβγαίνουν τα σκάφη, και να εκπονηθεί μελέτη εκ νέου ενός ολοκληρωμένου έργου.

Για τη νέα σεζόν
Ερωτηθείς ο κ. Παπαοικονόμου σχετικά με τα πρώτα μηνύματα που έρχονται για τη νέα σεζόν, είπε ότι μέχρι στιγμής οι κρατήσεις κρουαζιεροπλοίων που έχουμε για το 2020 δημιουργούν την εικόνα ότι θα έχουμε μία αύξηση γύρω στο 10% σε σχέση με τις φετινές αφίξεις, οι οποίες, ήταν πολύ περισσότερες από το προηγούμενο έτος. Το ποσοστό, βέβαια, δεν είναι οριστικό αφού έρχονται συνεχώς νέες αφίξεις.

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο