Διάκριση σε διαγωνισμό για το Πανορμίτειο Γυμνάσιο και Λ.Τ. Σύμης

Διάκριση σε διαγωνισμό για το Πανορμίτειο Γυμνάσιο και Λ.Τ. Σύμης

Διάκριση σε διαγωνισμό για το Πανορμίτειο Γυμνάσιο και Λ.Τ. Σύμης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 838 ΦΟΡΕΣ

Η ομαδική μαθητική δημιουργία “Η συνάντηση του Πόντου με το Νοτιοανατολικό Αιγαίο” πήρε το 2o βραβείο στην κατηγορία project στον 3ο Πανελλήνιο διαγωνισμό για τον Ποντιακό Ελληνισμό: «Ποντιακός Ελληνισμός: μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον» που διοργανώθηκε στο πλαίσιο των 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Το πρόγραμμα/διαγωνισμός τελεί υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco, υλοποιήθηκε με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και οργανώθηκε από τη Δ/νση Π/θμιας Εκπ/σης Σερρών, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υ.ΠΑΙΘ. και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με την υποστήριξη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών.

Βασική επιδίωξη του συγκεκριμένου Προγράμματος/ Διαγωνισμού ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των βαθμίδων (από την Ελλάδα και την Ομογένεια) τον Ποντιακό Ελληνισμό και συγκεκριμένα την Ιστορία του, τον πολιτισμό του και τη συμβολή του στην ανάπτυξη της Ελλάδας και στη διαμόρφωση της πολιτιστικής της ταυτότητας.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’ Λυκείου: Νικόλη Ζωή, Παπακαλοδούκα Ελευθερία, Παπακαλοδούκα Άντζελα, Φαρμακίδης Ηλίας, Καψής Φιλήμονας, Χατζηπέτρου Εμμανουέλα, Θεολόγου Νικόλαος, Κουμπιάδη Άννα, Τσαβαρής Σταύρος, Νικολέττου Σεβαστιάνα.

Όλοι οι συμμετέχοντες ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχουν στην εκδήλωση βράβευσης που πραγματοποιήθηκε στις 8/11/2019 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και παρέλαβαν τα βραβεία τους.

«Οι υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος κα Δεσινιώτη Ευτυχία και κα Φωτάρα Ευδοκία καθώς και όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετείχαν οφείλουμε να ευχαριστήσουμε για την πολύτιμη βοήθεια την κα Νικόλη Σεβαστή, Πρόεδρο της Ένωσης Γυναικών Σύμης, για την εκμάθηση ποντιακών χορών και το ντύσιμο της μαθήτριας με την παραδοσιακή φορεσιά του Πόντου» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Συμμετοχή του Πανορμίτειου Γυμνασίου Σύμης με διακρίσεις στο μαθητικό συνέδριο MRC RHODES 2019

Από 7 έως 10 Νοεμβρίου, το Πανορμίτειο Γυμνάσιο και Λ.Τ. Σύμης πήρε μέρος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο μαθητικό συνέδριο MRC Rhodes 2019.

Στόχος του συνεδρίου είναι η εξοικείωση μαθητών Λυκείου στη λειτουργία των θεσμών και στη λήψη αποφάσεων σε παγκόσμιο επίπεδο. Εκατόν ογδόντα παιδιά Λυκείου από όλα τα Δωδεκάνησα κλήθηκαν να συζητήσουν για τα εξής ζητήματα: «προώθηση των γυναικών σε θέσεις εξουσίας», «ανάπτυξη τεχνολογιών ενναλακτικών μορφών ενέργειας» «εκπαίδευση μεταναστών» και «διάδοση ψευδών ειδήσεων».

Από το Γυμνάσιο Λ.Τ. της Σύμης πήραν μέρος τα παιδιά Μαρία Κατριού, Χαρά Σκιαθίτη, Τζέσικα Ζουρούδη από την Α’ Λυκείου και Δένια Αλεξανδροπούλου, Ελένη Καρπέτη, Αστραδενή Μαρούλη από τη Β’ Λυκείου. Τη συμμετοχή και την προετοιμασία τους οργάνωσε η εκπαιδευτικός Δεσινιώτη Ευτυχία, ενώ συνοδοί καθηγητές ήταν οι Καράγιαννη Μαρούλα και Τσαβαρή Άννα.

Μετά το πέρας του συνεδρίου, από το οποίο όλοι οι συμμετέχοντες έχουν τις καλύτερες εντυπώσεις, η Αστραδενή Μαρούλη κέρδισε το 1ο βραβείο «Best Delegate” στην ομάδα της, επιβραβεύοντας όχι μόνο το λαμπρό της μυαλό αλλά και τον ένα μήνα (τουλάχιστον) επίπονης προετοιμασίας που προηγήθηκε.

Το Πανορμίτειο Γυμνάσιο και Λ.Τ. Σύμης είναι υπερήφανο, αφού συνεχίζει δυναμικά το στόχο του, δηλαδή να ανοίγει στα παιδιά του νέες πόρτες και να τα εκθέτει σε νέες εμπειρίες!

Διαβάστε ακόμη

Η παρουσίαση στη Σύμη του Επετειακού Τόμου «100 χρόνια Πανορμίτειο Γυμνάσιο Σύμης (1922-2022)»

Άλλοι 14 αλλοδαποί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ως παράνομοι στη Σύμη

Δεκάδες και χθες οι προσκυνητές από τη Ρόδο που μετέβησαν στην Ιερά Μονή Πανορμίτη στη Σύμη

Να στελεχωθεί άμεσα το Κέντρο Υγείας ζητά ο δήμος Σύμης

Μεταφραστικό Εργαστήρι στο Πανορμίτειο Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Σύμης από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Ξεκινούν άμεσα λιμενικά έργα στη Σύμη - Επίσκεψη κλιμακίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου

Ιστορική αποκατάσταση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των κοινόχρηστων χώρων και εκτάσεων του δήμου Σύμης

«Δεν θυμάμαι τίποτα, είχα πιει», δηλώνει ο 30χρονος που αποπειράθηκε να βιάσει 32χρονη σε καφέ στη Σύμη