Χαμός με τη διοργάνωση αγώνων δρόμου στη Ρόδο

-Κοντεύω να χάσω την …μπάλα με τον χαμό στο θέμα της διοργάνωσης αγώνων δρόμου στη Ρόδο,  μετά την επισημοποίηση νέων που είναι ενταγμένοι στο καλεντάρι της ΕΑΣ το 2020. 

-Ο σκοπός μεν είναι καλός και αναφέρομαι γενικώς, όμως πρέπει και οι παροχές να είναι οι κατάλληλες όταν κάποιος για να συμμετάσχει πληρώνει, έστω κι αν είναι ελάχιστο το ποσό.

-Και οι παροχές δεν έχουν να κάνουν με το αν θα δώσει ο διοργανωτής ένα μπλουζάκι αναμνηστικό ή κάθε πόσα χιλιόμετρα έχει τοποθετήσει τους σταθμούς τροφοδοσίας, μετράνε κι άλλα.

-Το σημαντικότερο είναι το θέμα της ασφάλειας των δρομέων, ακόμα κι αν ο αγώνας γίνεται μέσα στα στενά όρια μιας δημοτικής κοινότητας, χωρίς κομμάτι σε οδό εκτός του οικισμού.

-Η συνεργασία με την Αστυνομία και με το ΕΚΑΒ είναι απαραίτητη, γιατί δεν πρέπει να κοιτάμε μόνο την εικόνα, έστω κι αν πολλές φορές είναι το παν, χάνοντας την ουσία κάθε διοργάνωσης.

-Διότι πολύς κόσμος τρέχει και το ‘χει πάρει …πατριωτικά σε αντίθεση με κάτι χρόνια πριν (ούτε δέκα για την ακρίβεια) όταν ήταν …μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού οι ικανοί δρομείς στο νησί. 

-Και οι ίδιοι οι διοργανωτές που τις περισσότερες φορές είναι δρομείς και γνώστες των αγωνισμάτων αντοχής, πρέπει να προτάσσουν τη συνεργασία όχι μόνο με τους προαναφερόμενους.

-Στο παιχνίδι άλλωστε έχει μπει και η ΕΑΣ, γι’ αυτό είναι σίγουρο ότι από τις αξιέπαινες αυτές προσπάθειες μπορούν να προκύψουν και ικανότατοι δρομείς ως ταλέντα από το νησί μας.