Νυχτερινό δρομολόγιο του ...τρόμου για τα λεωφορεία της ΡΟΔΑ

Νυχτερινό δρομολόγιο του ...τρόμου για τα λεωφορεία της ΡΟΔΑ

Νυχτερινό δρομολόγιο του ...τρόμου για τα λεωφορεία της ΡΟΔΑ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 5540 ΦΟΡΕΣ

Οι οδηγοί ζήτησαν τη συνδρομή των αστυνομικών αρχών

Την έντονη αντίδραση οδηγών και εργαζομένων στη δημοτική επιχείρηση ΡΟΔΑ έχουν προκαλέσει οι συνεχείς επιθέσεις με πέτρες(!) που δέχονται λεωφορεία που κινούνται στην ευρύτερη περιοχή των Αγίων Αποστόλων τους τελευταίους μήνες!

Τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα, ανέρχονται σε τρία (μέσα στο τελευταίο εξάμηνο) γεγονός που έχει ανησυχήσει έντονα τους εργαζόμενους.

Εκτός των περιστατικών αυτών, έχουν καταγραφεί επίσης και λεκτικές επιθέσεις σε οδηγούς και προσωπικό (όπως με το πρόσφατο περιστατικό που σημειώθηκε στη γέφυρα της Κρεμαστής) καθώς επίσης και περιπτώσεις απειλών και εξυβρίσεων.

Στο αυτόφωρο ανήλικος που έσπασε τζάμι
Χθες λίγο μετά τις 9 το πρωί μαθητής που μεταφερόταν με λεωφορείο της ΔΕΣ ΡΟΔΑ, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έσπασε το παράθυρο του οχήματος, προκαλώντας έτσι την έντονη αντίδραση άλλων επιβατών αλλά και του οδηγού που ειδοποίησε αμέσως τις αστυνομικές αρχές.

Στο σημείο έφθασε περιπολικό της Αστυνομίας, το οποίο συνέλαβε τον 16χρονο μαθητή προκειμένου να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία σε βάρος του.

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΡ πάντως, ζητούν από τη διεύθυνση και τη διοίκηση της ΔΕΣ ΡΟΔΑ να λάβει άμεσα μέτρα προστασίας έτσι ώστε να μειωθούν στο ελάχιστο οι κίνδυνοι αυτοί.

Μάλιστα σε συγκεκριμένες περιοχές της πόλεως Ρόδου όπου εκτελούνταν προγραμματισμένο δρομολόγιο, ζητήθηκε πριν από μερικές εβδομάδες και η συνδρομή συνοδευτικού περιπολικού ή αυτοκινήτου της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου έτσι ώστε να μπορέσει να εκτελεστεί με ασφάλεια το δρομολόγιο.

Πετροβόλησαν το τζάμι του οδηγού
Σημειώνεται ότι πριν από 3 μήνες περίπου, στην ίδια περιοχή, κινούμενο λεωφορείο δέχθηκε πέτρες στο παρμπρίζ με αποτέλεσμα ο οδηγός να αναγκαστεί να το ακινητοποιήσει και να καλέσει τις αρμόδιες αρχές.
Πέρα από τον φόβο και την ανασφάλεια που προκαλείται στο προσωπικό αλλά και στους επιβάτες, το κόστος που απαιτείται για την αντικατάσταση ενός τέτοιου τζαμιού για τα λεωφορεία αυτά, αγγίζει τα 2.000 έως 2.500 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου