Στα χέρια επιτήδειων τα προσωπικά μας δεδομένα

Απατεώνες υπήρχαν, υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν δυστυχώς. Αργά ή γρήγορα οι διωκτικές αρχές θα τους εντοπίσουν και θα τους παραπέμψουν στη δικαιοσύνη για να λογοδοτήσουν όπως έγινε και με άλλες, παλαιότερες υποθέσεις.

Αυτό όμως που θα πρέπει να προβληματίσει και να κάνει τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές και αστυνομικές αρχές να εστιάσουν στην υπόθεση, είναι το πώς οι απατεώνες αυτοί έχουν στα χέρια τους στοιχεία και έγγραφα τα οποία χρησιμοποιούν για να στήσουν την απατεωνιά τους.

Και να ήταν μία  ή δύο μόνο οι φορές, θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι ίσως ήταν και τυχαίο. Αλλά το να γνωρίζουν επακριβώς οι επιτήδειοι την εξέλιξη δικαστικών υποθέσεων, τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί για επιδοτήσεις επιχειρήσεων, τις εκκρεμότητες που υπάρχουν σε ανοιχτές υποθέσεις με ασφαλιστικές εταιρείες και ασφαλιστικά ταμεία, τότε υπάρχει ζήτημα και είναι μεγάλων διαστάσεων.

Περιμένουμε να δούμε αυτή τη φορά την έρευνα των διωκτικών αρχών να φθάνει σε βάθος και όχι μόνο σε μια τυπική σύλληψη. Γιατί το κακό με τα «προσωπικά» δεδομένα που έχουν καταντήσει να γίνονται φέιγ βολάν στα χέρια  του καθενός, έχει παραγίνει πια.

Μιχ.Μ.