Σε τελετή βράβευσης η οργάνωση της Ρόδου κατά του Bullying

Σε τελετή βράβευσης η οργάνωση  της Ρόδου κατά του Bullying

Σε τελετή βράβευσης η οργάνωση της Ρόδου κατά του Bullying

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 864 ΦΟΡΕΣ

Στην Αθήνα και στο μέγαρο της Παλαιάς Βουλής παρευρέθηκαν πρόσφατα εκπρόσωποι της Ανθρωπιστικής Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης που έχει έδρα τη Ρόδο με τη διεθνή ονομασία «Σταμάτα την κακοποίηση τώρα-Stop Bullying Now» που αγωνίζεται για την αντιμετώπιση της βίας του εκφοβισμού/ τραμπουκισμού/ θυματοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού γνωστό διεθνώς ως Mobbing-Bullying.

Η οργάνωση ήταν επίσημα προσκεκλημένη στην Αθήνα από τον διοργανωτή «Κίνηση Πολιτών για μια Ανοιχτή Κοινωνία» στη βραδιά βράβευσης εθελοντικών Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων, μη κυβερνητικών, συλλογικής δράσης «Νησίδες Ποιότητας 2019» που έγινε στις 26 Νοεμβρίου στο μέγαρο της Παλαιάς Βουλής παρουσία και του Πρόεδρου της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλου.

Όπως μας δηλωσε στη “Ροδιακή” ο ιδρυτικός εταίρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης και μη κυβερνητικής “Σταμάτα την Κακοποίηση Τώρα-Stop Bullying Now” συν. Κοινωνικός Λειτουργός κ. Νικολής Γεώργιος που εκπροσώπησε την οργάνωση στην εκδήλωση βράβευσης, «Η πρόσκληση που πήραμε από μια τόσο μεγάλη και σοβαρή Ελληνική Μη Κερδοσκοπική μη κυβερνητική Οργάνωση της Κοινωνίας των Πολιτών, όπως είναι η «Κίνηση Πολιτών για μια Ανοιχτή Κοινωνία» που είναι από τις πρώτες στην Ελλάδα, για να παρευρεθούμε σε μια τόσο αξιόλογη κοινωνική εκδήλωση τους παρουσία και του Προεδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπη Παυλόπουλου, η πρόσκληση αυτή είναι και τιμή μας αλλά και μια πράξη αναγνώρισης της μέχρι τώρα σοβαρής μας προσπάθειας για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της βίας του εκφοβισμού/κοινωνικού αποκλεισμού στην Ελλάδα διεθνώς γνωστό και ως Mobbing-Bullying.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλος, ο οποίος και έκανε την απονομή των βραβείων στις βραβευμένες εθελοντικές οργανώσεις αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο έργο του επίτιμου προέδρου της «Κίνησης Πολιτών για μια Ανοιχτή Κοινωνία» και ιθύνοντα νου των βραβείων συλλογικής δράσης, «Νησίδες Ποιότητας» κ. Θεόδωρου Παπαλεξοπουλου τονίζοντας μεταξύ άλλων, βρίσκομαι σήμερα εδώ -εκτός από το γεγονός που αφορά τους βραβευμένους- για να τιμήσουμε όλοι έναν μεγάλο Έλληνα, Ευπατρίδη, τον Θεόδωρο Παπαλεξόπουλο», ενώ προσέθεσε ότι πριν τριάντα χρόνια ο κ. Παπαλεξόπουλος ξεκίνησε την προσπάθεια αυτή, θέλοντας να είναι κάτι «μακριά από την πολιτική, να ενώνει όμως και πολιτικούς, και κυρίως να ενώνει ανθρώπους της προσφοράς, του εθελοντισμού».

Για εμάς συνέχισε ο κ. Νικολής, η αναγνώριση και τα συγχαρητήρια που έχουμε πάρει από την Ελλανοδίκη Επιτροπή της «Κίνησης Πολιτών για μια Ανοιχτή Κοινωνία», μια Ελλανοδίκη Επιτροπή που αποτελείται από Ακαδημαϊκούς, Ολυμπιονίκες, Συγγραφείς, Συνθέτες και πρόεδρους Μη Κερδοσκοπικών μη κυβερνητικών Οργανώσεων, για τη μέχρι τώρα σοβαρή μας προσπάθεια αντιμετώπισης του Bullying, η αναγνώριση μας αυτή είναι όχι μόνο προς τιμή μας αλλα μας δίνει και ένα σημαντικό κουράγιο να συνεχίσουμε αυτό που ήδη αρχίσαμε τέλη του 2018 όταν ιδρύθηκε η οργάνωση μας με την απόφαση 14/2018 του Πρωτοδικείου Ρόδου, και που είναι η αντιμετώπιση κυρίως προληπτικά αλλά και κατασταλτικά της βίας του εκφοβισμού/τραμπουκισμού/ θυματοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού γνωστό και ως Mobbing-Bullying υπερασπιζόμενοι συγχρόνως και τα νόμιμα και ανθρώπινα δικαιώματα των θυμάτων του Bullying/ΑμεΑ.

Είμαστε η πρώτη οργάνωση του είδους μας στην Ελλάδα και από τις πρώτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση που ιδρυθήκαμε με αποκλειστικό σκοπό την αντιμετώπιση προληπτικά άλλα και κατασταλτικά του Bullying και στη σοβαρή προσπάθεια μας για την οποία έχουμε την υποστήριξη και του Ελληνικού κράτους/συντάγματος, συνεργαζόμαστε και με την ελληνική και τη διεθνή επιστημονική κοινότητα, την Κοινωνία των Πολιτών και με Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις και μη κυβερνητικές ιδίου περίπου σκοπού και δραστηριοτήτων που έχει να κάνει με τον εθελοντισμό και την προστασία των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων του παιδιού, καθώς εμείς είμαστε κυρίως μια Ανθρωπιστική Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση, αφού η κακοποίηση ενός ατόμου μέσω του Bullying είναι συγχρόνως και μια σοβαρή παραβίαση και καταπάτηση των νόμιμων και ανθρωπίνων δικαιωμάτων του θύματος που βιώνει τη βία της κακοποίησης.

Στη Ρόδο που είναι η διοικητική έδρα μας έχουμε αρχίσει μια συνομιλία και συνεργασία και με το Συμβουλευτικό Κέντρο Κακοποιημένων Γυναικών και συζητήσαμε για κοινές δράσεις συνεργασίας μέσα στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής βίας στην οποία σε αρκετές περιπτώσεις συμπεριλαμβάνονται και παιδιά, ώστε να συντονίσουμε τις προσπάθειες μας για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας τη Ρόδο, αφού η ενδοοικογενειακή βία σε μεγάλο βαθμό είναι και μια μορφή κακοποίησης μέσω του Bullying που υφίσταται το θύμα της κακοποίησης. Στο ίδιο πνεύμα αρχίσαμε να οργανώνουμε συνεργασίες και με την τοπική αυτοδιοίκηση στο θέμα αντιμετώπισης του Bullying και στα σχολεία, ενδοσχολική βία που είναι και η μάστιγα της εποχής μας και η Ρόδος δεν αποτελεί εξαίρεση.

Εμείς ως αστική Ανθρωπιστική οργάνωση είμαστε μια καθαρά Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση, μη κυβερνητική, λειτουργούμε με πλήρη διαφάνεια σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, την τοπική αυτοδιοίκηση, την κοινωνία των Πολιτών και την ελληνική και διεθνή επιστημονική κοινότητα στην προσπάθεια μας αντιμετώπισης προληπτικά και κατασταλτικά της βίας του Bullying στην Ελλάδα υπερασπιζόμενοι και τα δικαιώματα των θυμάτων του Bullying βάση μεταξύ άλλων και του άρθρου 21 του Ελληνικού συντάγματος, του πυλώνα των Κοινωνικών Δικαιωμάτων social Rights της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως αποφασίστηκε τον Νοέμβριο του 2017 στη διάσκεψη κορυφής που έγινε στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας όπως επίσης και τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως αυτά αποφασίστηκαν στην Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Human Rights του 1948 από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών συγκαταλεγόμενων και των δικαιωμάτων του παιδιού μέσω της συνεργασίας μας με τη διεθνή unicef, αφού και εγώ προσωπικά είμαι αναγνωρισμένος διεθνώς ως Παγκόσμιος Γονέας της unicef. Για να βοηθήσουμε ως οργάνωση σε περιπτώσεις αντιμετώπισης μορφών της βίας του εκφοβισμού όπως είναι του σχολικού, εργασιακού, κοινωνικού και διαδικτυακού Bullying, πρέπει το θύμα της κακοποίησης να μας επικοινωνήσει στα τηλέφωνα της οργάνωσης μας 6972155476 – 6945827324 ή καλύτερα να μας περιγράψει το πρόβλημα του στο E-mail: stopbullyingnowhere@gmail.com.

Σε περίπτωση που το θύμα είναι ανήλικο, όπως είναι τα παιδιά/θύματα του σχολικού εκφοβισμού πρέπει να μας επικοινωνήσουν οι γονείς του παιδιού. Προϋπόθεση για να κάνουμε συμβουλευτική παρέμβαση η και ενδεχομένως καταγγελία στις αρχές είναι να έχουμε μια πλήρη εικόνα της καταστάσεως και αυτό μπορούμε να το καταφέρουμε μόνο μετά από επικοινωνία του θύματος η κάποιου που γνωρίζει την κακοποίηση, ώστε να έχουμε μια πρώτη περιγραφή και εικόνα της καταστάσεως.

Ανώνυμες καταγγελίες δεν δεχόμαστε. Εμείς ως νόμιμη Ανθρωπιστική οργάνωση δεν αντικαθιστούμε το κράτος/αρχές ή την τοπική αυτοδιοίκηση στην προσπάθεια μας αλλά συνεργαζόμαστε μαζί τους για έναν κοινό σκοπό, που είναι η αντιμετώπιση προληπτικά και κατασταλτικά της βίας του εκφοβισμού/κοινωνικού αποκλεισμού.

Όποιος θέλει να γίνει εθελοντής/ υποστηρικτής μας και να συμμετάσχει και στις εκδηλώσεις/δραστηριότητες μας ή να μας στηρίξει και οικονομικά την προσπάθεια της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης μας και να γίνει επίσημος υποστηρικτής της οργάνωσης μας, ο λογαριασμός μας είναι στην Alpha bank: Stop Bullying Now: 642002002026390. Λειτουργούμε με πλήρη διαφάνεια και οι οικονομικές συναλλαγές μας γίνονται μέσω τραπέζης η μέσω αποδείξεων με τη σφραγίδα της οργάνωσης μας, καθώς ως μια σοβαρή μη κυβερνητική και Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση συνεργαζόμαστε και με τη διεθνή οργάνωση για τη Διαφάνεια, Transparency International.

Διαβάστε ακόμη

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες

Πολλές οι «παρθένες» παραλίες στα Δωδεκάνησα που εντάσσονται στις... απάτητες

Ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα που χρηματοδότησε η Eurobank

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία