Παρουσιάστηκαν τα σχέδια για τη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου

Τα σχέδια της δημοτικής αρχής και οι δράσεις που θα υλοποιηθούν σε ό,τι έχει να κάνει με την κυκλοφορία εντός της Μεσαιωνικής πόλης, παρουσιάστηκαν την Παρασκευή το βράδυ σε συνάντηση με τους κατοίκους της περιοχής, που συγκάλεσε ο αντιδήμαρχος πολιτιστικών μνημείων και υπηρεσίας δόμησης Στέφανος Δράκος.

Σημειώνεται ότι η προχθεσινή συνάντηση ήταν εξ αναβολής, καθώς αρχικά είχε προγραμματιστεί να γίνει στις 25 Νοεμβρίου, μέρα κατά την οποία είχε σημειωθεί η θεομηνία στο νησί και αναγκαστικά αποφασίστηκε η ακύρωσή της προκειμένου να αποφευχθεί η κυκλοφορία των ανθρώπων στους δρόμους. Αμέσως μετά, είχε προγραμματιστεί να γίνει ανάλογη συνάντηση με τους καταστηματάρχες της Μεσαιωνικής πόλης, η οποία τελικά και προηγήθηκε αυτής με τους κατοίκους.

Όπως δήλωσε στη «Ροδιακή» ο αντιδήμαρχος Στέφανος Δράκος η συνάντηση με τους κατοίκους της Μεσαιωνικής πόλης χαρακτηρίστηκε από ιδιαίτερα θετικό κλίμα, και μάλιστα εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμά της.

Ο κ. Στέφανος Δράκος
Ο κ. Στέφανος Δράκος

Σύμφωνα με τον ίδιο επειδή το προηγούμενο διάστημα υπήρξε μία ανησυχία στους μόνιμους κατοίκους σε ό,τι αφορά τα μέτρα απαγόρευσης που θα ισχύσουν εντός της παλιάς πόλης, δόθηκαν αναλυτικά στοιχεία γύρω από το τι θα ισχύσει και φυσικά ξεκαθαρίστηκε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα αποκλειστεί η κίνηση τους μέσα στο μνημείο.
Εκείνο όμως που διευκρινίστηκε είναι ότι αυτή η κίνηση θα υπόκειται σε κανονισμούς και όρους που θα ισχύσουν στο πλαίσιο των μέτρων που θα εφαρμοστούν για την καλύτερη λειτουργία της Μεσαιωνικής πόλης.

Πάντως, όπως υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος κατά την ενημέρωση που έγινε στους κατοίκους, θα υπάρχουν σημεία εντός του μνημείου και συγκεκριμένα στους χώρους που αποτελούν εμπορικά κέντρα, όπως για παράδειγμα το μεγάλο σιντριβάνι, όπου δεν θα επιτρέπεται η είσοδος και κίνηση αυτοκινήτων.

Ο σχεδιασμός που έγινε από τη δημοτική αρχή στοχεύει, όπως τονίστηκε στην αναβάθμιση της διαβίωσης εντός της Μεσαιωνικής πόλης και στη δημιουργία κινήτρων για την αύξηση του χρόνου παραμονής στις κατοικίες που υπάρχουν. Μάλιστα, όπως τόνισε ο κ. Δράκος, στο επίκεντρο της δημοτικής αρχής είναι ο άνθρωπος και οι ανάγκες του.

Σημειώνεται ότι και ο σύλλογος καταστηματαρχών Ρόδου στηρίζει το σχεδιασμό της δημοτικής αρχής και μάλιστα συντάσσεται με τις προσπάθειές του, ώστε στο πλαίσιο συνεργασίας να μπει μία τάξη στο εσωτερικό του μνημείου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ρυθμίσεις και τα μέτρα που θα εφαρμοστούν, και θα ανακοινωθούν σύντομα από τη δημοτική αρχή, θα ισχύσουν για το διάστημα από 31 Μαρτίου έως και 31 Οκτωβρίου.