Στον Εισαγγελέα προσέφυγε ο Σύλλογος Γονέων της Κρεμαστής

Την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας Ρόδου ζήτησαν σε πρόσφατη επίσκεψη που πραγματοποίησαν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Δημοτικού Σχολείου της Κρεμαστής, Γιώργος Τσαρούχας και Βούλα Μηλιένου.

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου είχε λάβει τη σχετική απόφαση, προκειμένου να ενημερωθεί η Εισαγγελία για το πρόβλημα του αιθρίου του σχολικού συγκροτήματος, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως επικίνδυνο από τους γονείς.
Τα μέλη, εκτελώντας εντολές της Γενικής Συνέλευσης, παράδωσαν στην Εισαγγελία Ρόδου, σχετικό φάκελο και αναμένεται τώρα να διαταχθεί άμεση έρευνα.

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου πραγματοποιήθηκε στις  28 Νοεμβρίου.

Σκοπό είχε την ενημέρωση-πληροφόρηση, συζήτηση και λήψη αποφάσεων σχετικά με δύο «καυτά» ζητήματα που απασχολούν εδώ και πάρα πολύ καιρό όλους τους γονείς και κηδεμόνες:
1. Την άμεση αντικατάσταση του εδώ και πολύ καιρό φθαρμένου στεγάστρου του αιθρίου του Σχολείου, το οποίο αποτελεί πανθομολογούμενα μόνιμη πηγή κινδύνου για την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών  και
2. Τη λειτουργία κυλικείου, το οποίο δεν υφίσταται εδώ και 2 χρόνια σε σχολείο με 400 παιδιά!

Μετά  την ενημέρωση από τα μέλη του Δ.Σ. για την κατάσταση των πραγμάτων, την παράθεση απόψεων από πολλούς γονείς και κηδεμόνες και  διαλογική συζήτηση, η Συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα:

Να διεκδικήσει την άμεση και μόνιμη λύση των παραπάνω φλεγόντων προβλημάτων του σχολείου ακόμη και με δυναμικές ενέργειες και δράσεις (βεβαίως πάντα στο πλαίσιο της νομιμότητας) και

Να ενημερώσει τον Εισαγγελέα για τα συγκεκριμένα προβλήματα του Σχολείου όπως κι έγινε.