Ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο διαφορετικό από όλα τα άλλα

Ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο διαφορετικό από όλα τα άλλα

Ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο διαφορετικό από όλα τα άλλα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1474 ΦΟΡΕΣ

Στις Καλυθιές της Ρόδου, όπου βρίσκεται και το παγκοσμίως αναγνωρίσιμο τουριστικό Θέρετρο του Φαληρακίου, τα Χριστούγεννα έχουν οικολογική διάθεση. Τα παιδιά του περιβαλλοντικού, πολιτιστικού συλλόγου «Ο Φάρος», όπως κάθε χρόνο ανέλαβαν την εκδήλωση του στολισμού αλλά και της φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Με γνώμονα την ταυτότητα του συλλόγου ως προς την προστασία του περιβάλλοντος, με τη βοήθεια ενός εκ των μελών του,αποφασίστηκε το φετινό δέντρο να είναι διαφορετικό.

Με τη σκέψη πως δεν είναι δυνατόν ένας περιβαλλοντικός σύλλογος να αφαιρεί από το οικοσύστημα ένα δέντρο κάθε χρόνο για τις ανάγκες του στολισμού των Χριστουγέννων, δημιούργησαν με τον σχεδιασμό από τον νεαρό Σταμάτη Νικολού μια μακέτα ενός μεταλλικού δέντρου.
Μια εξάμετρη κατασκευή με ασύμμετρους δακτυλίους μοιρασμένους στους 4 κορμούς του. Το πιο σημαντικό είναι πως στα «κλαδιά» του έχουν τοποθετηθεί 240 μικρά πεύκα τα οποία παραχώρησε το φυτώριο της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Τα μικρά πεύκα είναι νεαρά δεντράκια που με τη λήξη των εορτών θα χρησιμοποιηθούν για δενδροφύτευση στην περιοχή όπου ήταν η μικρή χωματερή της περιοχής. Όποτε αντί να αφαιρεθεί ένα δέντρο από το οικοσύστημα για την εξυπηρέτηση μια εκδήλωσης θα προστεθούν 240 νέα δέντρα.
Ανακυκλώσιμα τενεκεδάκια που ζωγράφισαν τα παιδιά των σχολίων του χωριού έδωσαν τη θέση τους στα πλαστικά στολίδια.
Το www.faliraki.com θέλει να συγχαρεί το συμβούλιο αλλά και όλα τα παιδιά του συλλόγου, όπως και τους εθελοντές που βοήθησαν στην υλοποίηση της αξιόλογης αυτής πρωτοβουλίας.

Παραθέτουμε την ιδέα σε όλο τον πλανήτη μέσω του Faliraki.com, ώστε να αποκτήσει και περιβαλλοντολογική σημασία ο στολισμός ενός δέντρου στους εορτασμούς των Χριστουγέννων. Να σημειώσουμε πως ένα δέντρο για να φτάσει σε ένα τέτοιο ύψος χρειάζεται τουλάχιστον 30 χρόνια.
Πάνω από 400.000.000 δέντρα κόβονται στον πλανήτη για τις ανάγκες των Χριστουγέννων αναλογιστείτε λοιπόν τη σημαντικότητα της προσπάθειας.
Ελπίζουμε να ακολουθήσουν όλοι αυτό το παράδειγμα και να συνεισφέρουν στην προστασία του περιβάλλοντος!

Διαβάστε ακόμη

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων

Εκδήλωση για τα 109 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων

Συζήτηση με τη WWF για τις δασικές πυρκαγιές της Ρόδου την Τετάρτη στο ΕΚΡ

Ανοιχτή Εκδήλωση για το κοινό του έργου «Ελληνικές Έξυπνες πόλεις: Σύστημα Τηλεφροντίδας με ρολόι και βραχιόλι στο Δήμο Ρόδου»

Επιτυχώς ολοκληρώθηκαν η Ημερίδα Ενημέρωσης & το Τριήμερο Περιφερειακό Εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας

Ομιλία του συγγραφέα Νικόλα Σμυρνάκη

Ημερίδα αφιερωμένη στον Νικ. Κόνσολα

Πεζοπορία της ΟΠΕΡ την Κυριακή 28 Απριλίου μαζί με τον Πανταζή Χούλη