Ο δήμος Πάτμου δίνει το «παρών» στις εκθέσεις  “Grecka Panorama” και “Athens International tourism expo”

Το έντονο ενδιαφέρον των επισκεπτών της 5ης  αποκλειστικής έκθεσης για την Ελλάδα, “Grecka Panorama” στη Βαρσοβία, συγκέντρωσε η συμμετοχή του Δήμου Πάτμου στις 7 και 8 Δεκεμβρίου 2019.

Σε ένα γεμάτο διήμερο επαφών με Πολωνούς επαγγελματίες και ταξιδιώτες, η εκπρόσωπος του προορισμού που ζει στην Πάτμο και κατάγεται από την Πολωνία, Lilka Domagala είχε την ευκαιρία να «ξετυλίξει» τη βεντάλια  των δυνατοτήτων του προορισμού και να εντυπωσιάσει τους  φίλους της Πολωνίας, που εκτός του παραθερισμού αναζητούν ιδιαίτερες και αυθεντικές εμπειρίες. Η θρησκευτική κατάνυξη, η ιστορικότητα, οι δαντελωτές ακρογιαλιές, οι δραστηριότητες και η πλούσια τοπική κουζίνα της Πάτμου δεν άφησε ασυγκίνητο το πλήθος των εν δυνάμει ταξιδιωτών  που επέλεξαν να επισκεφτούν το μοντέρνο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και να ενημερωθούν από την κυρία Domagala  για το νησί της Αποκάλυψης!

Σημειώνεται πως η Πολωνία αποτελεί μία αγορά 39 εκατομμυρίων κατοίκων και θεωρείται από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες και πλέον σταθερές οικονομίες της Ευρώπης. Η Ελλάδα κατέχει εντυπωσιακό μερίδιο, άνω του 30%, στις προτιμήσεις των Πολωνών ταξιδιωτών τα τελευταία χρόνια, οι οποίοι αναζητούν προορισμούς με ειδικά ενδιαφέροντα. Ταυτόχρονα την ίδια περίοδο, ο Δήμος Πάτμου συμμετείχε στην έκθεση “Athens International Tourism Expo” στο πλαίσιο της εκθεσιακής παρουσίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου το διάστημα 6-8 Νοεμβρίου 2019.

Ο Δήμος εκπροσωπήθηκε δυναμικά από τους κ.κ. Ιάκωβο Κουτλάκη, Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Πάτμου, Ανθούλα Κλεούδη, Δημοτική Σύμβουλο και Λάζαρο Κάβουρα, εκπρόσωπο των λεμβούχων, που ενημέρωσαν εκτενώς το ταξιδιωτικό κοινό και τους τουριστικούς πράκτορες, ενώ πλαισιώθηκαν από τις μουσικοχορευτικές ικανότητες των Πάτμιων εθελοντών που διαμένουν στην Αθήνα και μετέφεραν την ενέργεια και αύρα φιλοξενίας του νησιού στους τυχερούς επισκέπτες της έκθεσης, μέσα από παραδοσιακούς χορούς και μελωδίες.

«Ως Δήμος Πάτμου, προσπαθούμε να δίνουμε το στίγμα μας σε κάθε σημαντικό εγχώριο και διεθνές ραντεβού με αγορές ενδιαφέροντος μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Προχωράμε πλέον με σύστημα,  θέτοντας ως κύριο στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας της Πάτμου.

Ευχαριστούμε θερμά τους εκπροσώπους για την υπευθυνότητα τους όσο και τους εθελοντές χορευτές και μουσικούς για τον ενθουσιασμό και την ανταπόκριση τους”, επισημαίνει ο κ. Νικήτας Τσαμπαλάκης, αντιδήμαρχος Τουρισμού.