Σε 1.200 οικογένειες θα διανεμηθούν τρόφιμα από το Κοινωνικό παντοπωλείο

Σε 1.200 οικογένειες θα διανεμηθούν τρόφιμα από το Κοινωνικό παντοπωλείο

Σε 1.200 οικογένειες θα διανεμηθούν τρόφιμα από το Κοινωνικό παντοπωλείο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1029 ΦΟΡΕΣ

Από τις 17 Δεκεμβρίου όπως ανακοίνωσε χθες ο Θωμάς Σωτρίλλης

Στις 17 του μήνα θα ξεκινήσει ο εφοδιασμός των δικαιούχων του κοινωνικού παντοπωλείου με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, μία διαδικασία που θα ολοκληρωθεί σε περίπου μία εβδομάδα, όπως έκανε χθες γνωστό ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος υγείας, πρόνοιας, κοινωνικής μέριμνας και κοινωνικών παντοπωλείων Δωδεκανήσου Θωμάς Σωτρίλλης.

Ειδικότερα με δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης, αφού υπογράμμισε ότι οι δικαιούχοι του κοινωνικού παντοπωλείου ανέρχονται σήμερα σε 1.200 άτομα σε όλα τα Δωδεκάνησα, πρόσθεσε ότι συνεχώς ο αριθμός των ατόμων που υποβάλλουν αίτημα ενίσχυσης αυξάνεται.

«Υπάρχουν αρκετοί συμπολίτες μας που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση και αυτή η μικρή βοήθεια από την περιφέρεια είναι κάτι που συμβάλει στο να ξεπεράσουν ορισμένα από τα προβλήματά τους. Δυστυχώς καθημερινά έχουμε νέες αιτήσεις για ένταξη στο κοινωνικό παντοπωλείο. Υπάρχουν κριτήρια που έχουν θεσπιστεί ώστε να ενταχθεί κάποιος και να παίρνει ποσότητα τροφίμων ανάλογα με τα μέλη της οικογένειας», είπε συγκεκριμένα και πρόσθεσε ότι ευτυχώς που υπάρχουν και οι εθελοντές οι οποίοι φροντίζουν να το τροφοδοτούν τακτικά με πολλά είδη.

Μάλιστα ο κ. Σωτρίλλης αναφέρθηκε στην εθελοντικη προσφορά τροφίμων από μαθητές σχολείων του νησιού την οποία χαρακτήρισε ως μία μεγάλη τονωτική ένεση.
Όπως είπε, η λέσχη η Lions πλήρωσε κινηματογραφικές προβολές στο Μετροπόλ και οι μαθητές που τις παρακολούθησαν αντί εισιτηρίου έφερναν τρόφιμα. «Εδώ φαίνεται ο αλτρουισμός και πόσο οι οικογένειες έχουν καταλάβει ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν είναι ούτε … έχοντες ούτε και κατέχοντες. Και έτσι φρόντισαν να περάσουν αυτό το μήνυμα. Τέσσερα φορτηγά της περιφέρειας γέμισαν, και χρειάστηκαν τέσσερις εβδομάδες με εθελόντριες για να μπορέσουν να ταξινομηθούν όλα τα προϊόντα με βάση τις ημερομηνίες λήξης. Πολλά από αυτά τα είδη που έφεραν οι μαθητές μέσα στους επόμενους μήνες θα λήξουν, τα ετοιμάσαμε και μαζί με τις τσάντες τροφίμων της περιφέρειας θα τα δώσουμε και αυτά» υπογράμμισε ο κ. Σωτρίλλης.

Αναφερόμενος στους δικαιούχους είπε: «Δυστυχώς ο αριθμός των δικαιούχων φέτος έφτασε τους 1.200 μιλάμε για όλο το νομό Δωδεκανήσου καθώς είμαστε επιφορτισμένοι ως επαρχία Ρόδου να στέλνουμε στην Τήλο και στη Σύμη ενώ κάποια ποσότητα πηγάινει στην Κάλυμνο και από εκεί γίνεται η διανομή σε Λέρο Πάτμο Αστυπάλαια, Αρκιούς και Λειψούς. Το ίδιο γίνεται και για την Κάρπαθο όπου στέλνεται μία ποσότητα και από εκεί διανέμεται και στην Κάσο».

Παράλληλα εξέφρασε τις ευχαριστίες του και σε όσους συμβάλουν στο έργο αυτό όπως για παράδειγμα την εταιρία Dodekanisos seaways που μεταφέρει είδη δωρεάν, τον επιχειρηματία Δημητρη Διακοφώτη που με τα φορτηγά του μεταφέρει τα προϊόντα, ενώ όπως είπε υπάρχουν και πολλοί άνθρωποι που δεν θέλουν να δημοσιοποιήσουν τα στοιχεία τους και οι οποίοι προσφέρουν τρόφιμα. «Τους ευχαριστώ όλους γιατί βλέπω το μεγαλείο της ψυχής τους και γιατί σκέφτονται και τους συνανθρώπους τους, όπως επίσης ευχαριστώ και τους εθελοντές που έρχονται για να βοηθήσουν» δήλωσε ο κ. Σωτρίλλης.

Από το κοινωνικό παντοπωλείο διανέμονται, ρύζι μακαρόνια, τοματοπολτός, λάδι, κονσέρβες όσπρια και επιπλεόν τους τελευταίους δύο μήνες διανέμονται παιδικές τροφές και παιδικά γάλατα ενώ σε κάθε δικαιούχο δίνεται και κατεψυγμένο κοτόπουλο ανάλογα με τον αριθμό ατόμων της κάθε οικογένειας.
Σημειώνεται ότι στις 17 του μήνα θα αρχίσει η διανομή της βοήθειας για δικαιούχους που είναι ένα άτομο και ανάλογα θα ακολουθήσουν οι διανομές για τα δύο άτομα κλπ. Οι περισσότεροι δικαιούχοι περίπου 400 είναι στην κατηγορία του ενός και των δύο ατόμων.

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη