Με επιτυχία διεξήχθη η ημερίδα “Καρκίνος και Πρόληψη”

Ο  Σύλλογος Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου “Μαζί με δύναμη για τη ζωή”’, συνεχίζοντας  την πλούσια δράση του πραγματοποίησε προχθές στην αίθουσα του Νεστορίδειου Μελάθρου  ημερίδα με θέμα “Καρκίνος και πρόληψη”.

Στην ημερίδα κλήθηκαν για να μιλήσουν καταξιωμένοι ιατροί, εξειδικευμένοι στην ασθένεια του καρκίνου. Συγκεκριμένα κλήθηκαν:
Ο κ. Δημήτρης Ματθαίος MD, MSc, PhD  Παθολόγος- Ογκολόγος, Επιστημονικός Υπεύθυνος Μονάδας Χημειοθεραπείας -Ογκολογικού Τμήματος Γ.Ν Ρόδου με θέμα “Αντικαρκινική Διατροφή”.
Ο κ. Νασιούλας Γεώργιος PhD Επιστημονικός Διευθυντής Genekor MSA με θέμα “Ο ρόλος των νέων μοριακών τεστ  στην πρόληψη του καρκίνου”.

Η κα Παρασκευά Μαρία Παθολόγος-Ογκολόγος  Γ.Ν. Ρόδου
Η κα Παρασκευά Μαρία Παθολόγος-Ογκολόγος Γ.Ν. Ρόδου

Η κα Παρασκευά Μαρία Παθολόγος-Ογκολόγος Γ.Ν Ρόδου με θέμα “Η πρόληψη του καρκίνου στις γυναίκες”.
Ο κ. Τσαβαρής Ονούφριος MD,MsS Επικουρικός Επιμελητής Β’ Μονάδος Χημειοθεραπείας-Ογκολογικού Τμήματος Γ.Ν Ρόδου με θέμα “Η πρόληψη του καρκίνου στους άντρες”.
Ο κ. Παπαδόπουλος Γεώργιος Παθολόγος-Ογκολόγος με θέμα “Η πρώτη ενημέρωση του ασθενούς και των οικείων του για την ασθένεια”.

Ο κ. Παπαδόπουλος Γεώργιος Παθολόγος-Ογκολόγος
Ο κ. Παπαδόπουλος Γεώργιος Παθολόγος-Ογκολόγος

Στην εκδήλωση απηύθυναν  χαιρετισμό η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κρητικού Μαρία και ο Ευλαβέστατος π. Γεράσιμος Πασπάτης ως εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου κ.κ. Κυρίλλου.
Μηνύματα απέστειλαν ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας και οι βουλευτές κ. Μίκα Ιατρίδη, κ. Βασίλης Υψηλάντης και ο κ. Ιωάννης Παππάς.

Παρευρέθηκαν επίσης ο περιφερειακός σύμβουλος  κ. Παγκάς Μίλτος ως σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου,  κ. Γλεντής Κώστας και ο κ. Γεωργανάς Μάριος Ιατρός Ακτινοδιαγνώστης  – Επεμβατικός Ακτινολόγος, Επιμελητής Α’ ΕΣΥ, το Ιατρικό προσωπικό του 95 ΤΥΕΘ, εκπρόσωποι φορέων, ιατροί καθώς και πλήθος κόσμου.
Στο τέλος η πρόεδρος  κ. Κρητικού εμφανώς συγκινημένη ευχαρίστησε όλους όσοι συνετέλεσαν στο να πραγματοποιηθεί η ημερίδα αυτή ο καθένας με τον δικό του τρόπο.

Ο κ. Νασιούλας Γεώργιος PhD Επιστημονικός Διευθυντής Genekor MSA
Ο κ. Νασιούλας Γεώργιος PhD Επιστημονικός Διευθυντής Genekor MSA

Ιδιαίτερα την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου και προσωπικά τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Κύριλλο  για το ενδιαφέρον και τη βοήθειά του. Τον ιατρό μικροβιολόγο κ. Σκώνη Μιχαήλ και το “Κέντρο διακοπής καπνίσματος”, ο οποίος στηρίζει ποικιλοτρόπως και εμπράκτως τις δράσεις του Συλλόγου. Την Πρόεδρο Νεοελληνικής Τέχνης και Μουσείων κα Σουμέλα Καραχάλιου για την άριστη συνεργασία και την παραχώρηση του χώρου, το ζαχαροπλαστείο “Ειρήνη”, το ταχυφαγείο  “Ελάτε να φάμε” στην Ιαλυσό, Το ουζερί “Το στέκι του Τσίμα” και τους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ του συλλόγου που διέθεσαν τα κεράσματα του μπουφέ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ημερίδα κάλυψε ο τηλεοπτικός σταθμός “ΑΙΓΑΙΟ TV”.

Στο προεδρείο συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου ιατρός κ. Μπακίρης Παύλος,  ο γραμματέας κ. Παπάς Ζώτος Ιωάννης και η εθελόντρια κ. Εξαδάκτυλου Αναστασία.
Στο προεδρείο συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου ιατρός κ. Μπακίρης Παύλος, ο γραμματέας κ. Παπάς Ζώτος Ιωάννης και η εθελόντρια κ. Εξαδάκτυλου Αναστασία.
Ο κ. Δημήτρης Ματθαίος MD, MSc , PhD  Παθολόγος- Ογκολόγος, Επιστημονικός Υπεύθυνος Μονάδας Χημειοθεραπείας-Ογκολογικού Τμήματος Γ.Ν. Ρόδου
Ο κ. Δημήτρης Ματθαίος MD, MSc , PhD Παθολόγος- Ογκολόγος, Επιστημονικός Υπεύθυνος Μονάδας Χημειοθεραπείας-Ογκολογικού Τμήματος Γ.Ν. Ρόδου
Ο κ. Τσαβαρής Ονούφριος MD,MsS Επικουρικός Επιμελητής Β’ Μονάδος Χημειοθεραπείας-Ογκολογικού Τμήματος Γ.Ν. Ρόδου
Ο κ. Τσαβαρής Ονούφριος MD,MsS Επικουρικός Επιμελητής Β’ Μονάδος Χημειοθεραπείας-Ογκολογικού Τμήματος Γ.Ν. Ρόδου