Στις 18 Δεκεμβρίου η έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων στη Ρόδο

Στις 18 Δεκεμβρίου η έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων στη Ρόδο

Στις 18 Δεκεμβρίου η έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3243 ΦΟΡΕΣ

Ο στολισμός αφορά όλα τα χωριά, δήλωσε ο αντιδήμαρχος Κ. Ταρασλιάς

Την ερχόμενη Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων στην πλατεία Δημαρχείου όπου έχει στηθεί και το μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο, ενώ, όπως είναι γνωστό, το επίκεντρο των εκδηλώσεων θα είναι φέτος το εσωτερικό της Νέας Αγοράς.

Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κώστας Ταρασλιάς στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, σύντομα θα ανακοινωθεί και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων από τον ΔΟΠΑΡ, ενώ φέτος η δημοτική αρχή έδωσε βάρος και στο στολισμό των χωριών τα οποία εφοδίασε με μεγάλα χριστουγεννιάτικα δέντρα.

«Φέτος η λογική που επικράτησε στο δήμο είναι ότι ο στολισμός δεν πρέπει να είναι μόνο στην πόλη αλλά να είναι παντού στο σύνολο των χωριών μας γι’ αυτό το μεγαλύτερο μέρος των φωτιστικών μας ήταν στην κατεύθυνση να στολιστούν με ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο όλα τα χωριά, γι’ αυτό παραγγέλθηκαν 42 δέντρα.

Η πόλη κινήθηκε σε μία λογική όπως τα προηγούμενα χρόνια δίνοντας έμφαση στο κέντρο ενώ προσπαθήσαμε και στην πόλη να δημιουργήσουμε μερικά σημεία διαφορετικά, για παράδειγμα στην πλατεία Κύπρου ή στη Νέα Αγορά» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού ενώ αναφερόμενος ειδικά στη Νέα Αγορά και στη λειτουργία του χριστουγεννιάτικου χωριού είπε: «Η λογική να τοποθετήσουμε στη Νέα Αγορά το χριστουγεννιάτικο χωριό και την κεντρική δράση είχε να κάνει με πολλούς λόγους. Αρχικά είχε να κάνει με το γεγονός ότι στην πλατεία Δημαρχείου δε θέλαμε να χαθούν όλες αυτές οι θέσεις στάθμευσης που είναι πολύ σημαντικές για την τόνωση της τοπικής αγοράς.



Φυσικά θα υπάρχει χριστουγεννιάτικο δέντρο και ανάλογη διακόσμηση και η εναρκτήρια τελετή θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα με το ΔΟΠΑΡ να έχει την ευθύνη του προγράμματος για τις εκδηλώσεις, κάτι που θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα στις 18 του μηνός.

Εκτιμούμε ότι το χωριό που θα υπάρχει θα είναι πιο κοντά στο εμπορικό κέντρο καθώς αυτοί που θα κατέβουν να μπορέσουν να επισκεφτούν και τα εμπορικά καταστήματα. Σημαντικό είναι επίσης να ξαναμπούν οι Ροδίτες στη Νέα Αγορά που είναι ένα εμβληματικό κτήριο για εμάς» δήλωσε ο κ. Ταρασλιάς και πρόσθεσε ότι έγινε καθαρισμός του χώρου, έχουν κλαδευτεί τα δέντρα, έχουν φτιαχτεί τα παρτέρια, έχει βαφτεί ο χώρος και το αποτέλεσμα θα είναι ικανοποιητικό.

Μάλιστα, όπως τόνισε, ο δρόμος που κλείστηκε, κλείστηκε μετά από έγκριση του αρμόδιου υπουργείου σε πλήρη συνεννόηση με τους ταξιτζήδες οι οποίοι απελευθέρωσαν τους χώρους στάθμευσης με δική τους θέληση και η διέλευση αυτοκινήτων γίνεται χωρίς πρόβλημα.
Στην όλη προσπάθεια έχουν συμβάλει η αντιδήμαρχος Τσαμπίκα Κιαχαγιά, ο αντιδήμαρχος Στέφανος Δράκος και ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ Αλέξανδρος Κολιάδης.

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς