Κ. Ταρασλιάς: Το κλίμα είναι πολύ θετικό για τη νέα τουριστική σεζόν

Κ. Ταρασλιάς: Το κλίμα είναι πολύ θετικό για τη νέα τουριστική σεζόν

Κ. Ταρασλιάς: Το κλίμα είναι πολύ θετικό για τη νέα τουριστική σεζόν

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 574 ΦΟΡΕΣ

Την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή στις εκθέσεις εξέφρασε ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος επέστρεψε από τις εκθέσεις τουρισμού της Βαρσοβίας και της Αθήνας ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης Κώστας Ταρασλιάς, ο οποίος με δηλώσεις του χτες στους δημοσιογράφους, τόνισε ότι ήταν πολύ σημαντικά τα αποτελέσματα της συμμετοχής του δήμου Ρόδου μέσω της διεύθυνσης Τουρισμού, καθώς έγιναν σημαντικές επαφές με συγκεκριμένα τουριστικά πρακτορεία και ειδικούς για να επικοινωνήσουν τον προορισμό της Ρόδου.

«Η Πολωνία αποτελεί μία ανερχόμενη τουριστική αγορά για τη Ρόδο, συναντήσαμε ανθρώπους που έχουν τη διάθεση και την πρόθεση να επεκτείνουν τη δραστηριότητά τους εδώ και όπως καταλάβαμε ο Πολωνός τουρίστας προτιμά να έρθει και να περιηγηθεί στη Ρόδο και όχι να πάρει ένα πακέτο που περιλαμβάνει μόνο συνεχή διαμονή σε ένα ξενοδοχείο.

Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι γιατί βλέπουμε ότι το κλίμα θα είναι πολύ θετικό και με τη νέα χρονιά η διεύθυνση Τουρισμού θα υλοποιήσει τον προγραμματισμό της σύμφωνα με αυτό που ανακοινώθηκε στην επιτροπή Τουρισμού, δηλαδή θα διενεργηθούν το σύνολο των δράσεων που έχουν να κάνουν και με το μάνατζμεντ του τουριστικού προϊόντος στην περιοχή όσο και με την ανανέωση του τουριστικού site και επίσης θα γίνει και μία πολύ μεγάλη προσπάθεια οργάνωσης διαφόρων Experian’s στο νησί δηλαδή οργανωμένα θα προβούμε σε μία σειρά από κινήσεις όπου ο τουρίστας θα μπορεί να επιλέξει διάφορες εναλλακτικες μορφές διασκέδασης πάνω στο νησί μας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ταρασλιάς.

Για το 2020
Ερωτηθείς σχετικά με το πλάνο του δήμου για το 2020 είπε ότι αυτό έχει να κάνει με την έρευνα των δυνητικών επισκεπτών της περιοχής μας. Αυτό θα αποτελέσει μάλιστα κρίσιμο σημείο πάνω στο οποίο θα βασιστεί η διαδικτυακή καμπάνια της Ρόδου.
«Με τις πρώτες αποτιμήσεις από την έρευνα θα προχωρήσει η δημιουργία ενός πραγματικά σύγχρονου site που θα απευθύνεται στον τουρισμό το οποίο με ένα link να μπορεί να συνδεθεί με την ιστοσελίδα του δήμου.

Επίσης θα οργανώσουμε και επαγγελματικά σεμινάρια για επαγγελματικές ομάδες ενώ με την ευκαιρία θα ήθελα να πώ ότι το κομμάτι του τουρισμού μάς αφορά όλους, δεν είναι δουλειά ούτε του δήμου ούτε της Ένωσης Ξενοδόχων ούτε των πρακτόρων. Αν οι δυνάμεις του τόπου δεν αποφασίσουν να έχουν έναν σχεδιασμό και μία συγκεκριμένη πολιτική που θα διαχειριστούμε από κοινού, δεν θα μπορέσουμε να έχουμε τα αποτελέσματα που χρειάζονται για να δούμε το brand name Ρόδος, να στέκεται πολύ ψηλά.

Τα Δωδεκάνησα αρχίζουν να αναγνωρίζονται ως ένας προορισμός πολύ πιο φιλικός που θα ήθελαν να γνωρίσουν, σε αντίθεση με το παρελθόν που φάνταζε απόμακρος για τον Έλληνα τουρίστα, ενώ τώρα αρχίζει να διαμορφώνεται μία άλλη κατάσταση» κατέληξε ο αντιδήμαρχος.

Ανακοίνωση δήμου Ρόδου για την έκθεση της Πολωνίας
«Δημοφιλή και αγαπημένο προορισμό εξακολουθεί να αποτελεί η Ρόδος για τους Πολωνούς, όπως διαπιστώθηκε για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά από το ενδιαφέρον και την προσέλευση εκατοντάδων επισκεπτών στο περίπτερο της Ρόδου, στον χώρο που διέθεσε για τα νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στην 5η «Grecka Panorama – Greek Food Show 2019», η οποία πραγματοποιήθηκε στις 7- 8 Δεκεμβρίου 2019,στο μεγάλο Εθνικό Στάδιο της Βαρσοβίας PGE Narodowy, στην Πολωνία.

Πρόκειται για μία διεθνή τουριστική έκθεση αφιερωμένη αποκλειστικά στην Ελλάδα, τον τουρισμό, τον πολιτισμό και τη γαστρονομία της που διοργανώθηκε από τη North Events, υπό την αιγίδα του ΕΟΤ.
Οι επισκέπτες της έκθεσης για την Ελλάδα στη Βαρσοβία έφθασαν φέτος τους 10.000 κατά 20% περισσότεροι από πέρυσι, ενώ τα ελληνικά προϊόντα, λάδι ελιά και άλλα τοπικά προϊόντα, «έκλεψαν την παράσταση» στο PGE Narodowy, καθώς η έκθεση ανέδειξε και τη γαστρονομική παράδοση της χώρας μας, προβάλλοντας μερικά από τα δημοφιλέστερα και πιο αγαπημένα ελληνικά προϊόντα.

Η Ρόδος με συγκριτικό πλεονέκτημα αφενός τη μοναδικότητά της, την ιστορική, πολιτιστική και φυσική της κληρονομιά και αφετέρου το πλήθος των επιλογών που προσφέρει για θεματικό τουρισμό, την καθιστούν ιδανικό προορισμό για τους Πολωνούς, γεγονός που μαρτυρά και η μεγάλη επισκεψιμότητα που είχε το περίπτερο της Ρόδου στον χώρο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ο Δήμος Ρόδου με εκπρόσωπο τον αντιδήμαρχο Τουριστικής Ανάπτυξης, Πολιτισμού και Διεθνών Σχέσεων κ. Κώστα Ταρασλιά είχε μία ιδιαίτερα δυναμική παρουσία, ενώ εντυπωσίασε για άλλη μία φορά, όλους ανεξαιρέτως, επισκέπτες και εμπλεκομένους με τον τουρισμό φορείς, το έντυπο της Ρόδου στην πολωνική γλώσσα, που εκπόνησε και παρουσίασε η Διεύθυνση Τουρισμού Δήμου Ρόδου.

Ο κ. Ταρασλιάς είχε κατά τη διάρκεια της έκθεσης επαγγελματικές συναντήσεις με ταξιδιωτικούς πράκτορες και δημοσιογράφους και κυρίως με εκπροσώπους του γνωστού πολωνικού ταξιδιωτικού οργανισμού “Grecos”, που φέρνει αποκλειστικά και μόνον στην Ελλάδα, Πολωνούς τουρίστες.
Το ενδιαφέρον των Πολωνών τουριστών για τον θεματικό τουρισμό, με κυρίαρχα τη γαστρονομία, τον περιπατητικό και καταδυτικό τουρισμό, βρήκαν ιδανική ανταπόκριση στο νησί της Ρόδου

«Σκοπός μας ήταν και σε αυτή την έκθεση η ανάδειξη όλου του πλούτου του νησιού, με την τοπική γαστρονομία και την ποικιλία ντόπιων προϊόντων στην πρώτη γραμμή» υπογράμμισε ο κ. Ταρασλιάς τονίζοντας ότι «σύμφωνα με εκτιμήσεις Ρόδιων τουριστικών πρακτόρων, όπως ο κ. Αναστάσιος Χατζηλιαμής του πρακτορείου “Destination One” που ασχολείται επί σειρά ετών με την τουριστική πολωνική αγορά, για το 2020 αναμένεται μία αύξηση επισκεπτών από την Πολωνία της τάξης του 15- 20% ενώ συζητείται και αύξηση επίσης 15% του αριθμού των πτήσεων εβδομαδιαίως από οκτώ πόλεις της Πολωνίας προς Ρόδο».
Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία αφίξεων της Fraport στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου, οι Πολωνοί που επισκέφθηκαν το 2018 το νησί ανήλθαν στους 139.041, καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση επισκεπτών στο νησί, μετά τους Άγγλους, τους Γερμανούς, Ισραηλινούς και τους Σουηδούς, ενώ το 2019 από Απρίλιο μέχρι και Οκτώβριο οι Πολωνοί επισκέπτες έφθασαν τους 122.971.

Οι επισκέπτες του περιπτέρου της Ρόδου στην έκθεση της Βαρσοβίας, ανάμεσά τους ο πρέσβης της Ελλάδας στην Πολωνία κ. Μιχάλης Δαρατζίκης, φίλος τη Ρόδου καθώς έχει έλθει πολλές φορές στο νησί και η προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Εξωτερικού Πολωνίας κα Νικολέττα Νικολοπούλου και άλλοι, ενημερώθηκαν για τη Ρόδο από τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού Δήμου Ρόδου. Με την κα Νικολοπούλου μάλιστα συζήτησαν και τη διοργάνωση ενός presstrips Πολωνών δημοσιογράφων στη Ρόδο για το 2020. Όλοι ανεξαιρέτως οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τοπικά προϊόντα του νησιού, προσφορές ροδίτικων εταιρειών.

Ανακοίνωση δήμου Ρόδου για την έκθεση Athens International Tourism Expo
«To σημαντικό πολιτιστικό κεφάλαιο που διαθέτει η Ρόδος απόλυτα συνυφασμένο με την ιστορική της διαδρομή και τις παραδόσεις της, αλλά και η ροδίτικη γαστρονομία με τα εξαιρετικά τοπικά προϊόντα του νησιού ήταν πλήρως εναρμονισμένα με τις δύο βασικές θεματικές της τουριστικής έκθεσης της Αθήνας, της 6ης Athens International Tourism Expo 2019, στις οποίες η Ρόδος ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο τρόπο.

Στην 6η Athens International Tourism Expo 2019 που πραγματοποιήθηκε από τις 6-8 Δεκεμβρίου 2019 στο υπερσύγχρονο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo και με κύριο αντικείμενο τη Γαστρονομία Τουρισμού, τον Ιστορικό και Πολιτιστικό Τουρισμό της χώρας μας, συμμετείχε η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου, μετά από πρόσκληση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Η συγκεκριμένη έκθεση έχει πλέον εξελιχθεί σε μια μεγάλη διεθνή έκθεση τουρισμού στην Ελλάδα που συγκεντρώνει εκθέτες και επισκέπτες από πολλές χώρες, δίνοντας χρόνο με το χρόνο στην Αθήνα τη θέση που της αξίζει, ενώ σημείωσε σημαντική άνοδο και φέτος με διεθνείς συμμετοχές εκθετών όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από Κύπρο, Κίνα, Ινδία, Σερβία, Βουλγαρία, Ισραήλ, Μαρόκο, Γερμανία, Μαλαισία και Αίγυπτο.

Η Athens International Tourism Expo 2019 φιλοξένησε περισσότερους από 300 εκθέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό και 150 κορυφαίους Διεθνείς Hosted Buyers από όλο τον κόσμο, ενώ την επισκέφθηκαν πάνω από 10.000 επισκέπτες.
«Με τη συμμετοχή του Δήμου Ρόδου, μέσω της Διεύθυνσης Τουρισμού, στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Athens International Tourism Expo 2019, ολοκληρώθηκε για το 2019 ο κύκλος της δυναμικής παρουσίας της Ρόδου στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, που κύριο στόχο έχει την ανάδειξη του συγκριτικού πλεονεκτήματος του τουριστικού προϊόντος της Ρόδου στις τουριστικές αγορές, την ενίσχυση των τουριστικών ροών από χώρες της Ευρώπης και άλλων ηπείρων καθώς και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου» αναφέρει ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης, Πολιτισμού και Διεθνών Σχέσεων κ. Κώστας Ταρασλιάς.

Το stand της Ρόδου που είχε στηθεί στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στελεχώθηκε από έμπειρους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου ενώ το επισκέφθηκαν υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, η πρόεδρος του ΕΟΤ, κ. Άντζελα Γκερέκου, ο περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Μπιζάς, εκπρόσωποι τουριστικών φορέων, πρακτορείων και επιχειρήσεων του τουρισμού, δημοσιογράφοι, φοιτητές από τα ΙΕΚ Καλαμάτας, Νέας Σμύρνης, Αγίου Δημητρίου και Μενιδίου, το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ και πλήθος κόσμου.

Σε όσους επισκέφθηκαν το stand της Ρόδου διανεμήθηκε έντυπο προωθητικό υλικό και δόθηκαν πληροφορίες σχετικά με το τουριστικό προϊόν της Ρόδου και προτάσεις για εναλλακτικό τουρισμό στο νησί.

Η Ρόδος εξάλλου είναι ένας τόπος που μπορεί να προσελκύσει και επισκέπτες θεματικού τουρισμού. Το stand του νησιού είχε μεγάλη επισκεψιμότητα και πολλοί ήταν εκείνοι που ζητούσαν πληροφορίες για το νησί καθώς σχεδιάζουν τις επόμενες διακοπές τους στη Ρόδο.
Τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού προσέφεραν μάλιστα στους επισκέπτες, τοπικά προϊόντα του νησιού, προσφορά ροδίτικων εταιρειών».

Διαβάστε ακόμη

Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο

Ασπρονήσια: Οι εξωτικές νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου στα ανατολικά των Λειψών που μαγεύουν τους επισκέπτες

TUI: Με νέα πρωτοβουλία υποστηρίζει 500 Έλληνες παραγωγούς σε Ρόδο και Κρήτη