Είναι ωραία να κάνεις αγώνες χωρίς έξοδα και με το πάθος και μόνο ή την αγάπη για το άθλημα

Είναι ωραία να κάνεις αγώνες χωρίς έξοδα και με το πάθος και μόνο ή την αγάπη για το άθλημα, όποιο κι αν είναι αυτό, τα επακόλουθα όμως δεν είσαι σε θέση να τα σκεφτείς;

Γιατί η ασφάλεια του κάθε συμμετέχοντα είναι το σημαντικότερο και η εικόνα, όσο κι αν έχει αξία στις μέρες μας, γιατί αλλιώς θα πηγαίναμε στις δουλειές μας με τα πόδια και όχι με τ’ αυτοκίνητα, κάποιες στιγμές θαμπώνει.

Όσο κι αν στεναχωρούν κάποιους οπαδούς ενός κινήματος αυτά που γράφονται και περιγράφουν την πραγματικότητα καμιά φορά με γρίφους, καμιά φορά έτσι απεριφράστως, η αλήθεια είναι μία.

Χρειάζεται συνεννόηση, τώρα που είναι ακόμη σε πρώιμο στάδιο η διαδικασία εξέλιξης ή ωρίμανσης των συνθηκών, γιατί σε μερικά χρόνια τα πράγματα θα είναι πολύ πιο δύσκολα.

Η προκήρυξη είναι το παν, η αρχή και αυτή που σε γλιτώνει αν τύχει κάποια … στραβή κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του αγώνα, ώστε να μην σε κυνηγά ο άμεσα θιγόμενος.

Αυτό όμως λίγοι το ‘χουν καταλάβει και παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα, προφυλάσσονται από κάθε στοιχείο, που μπορεί να κάνει την τρίχα τριχιά, προκειμένου να επωφεληθεί των συνθηκών.

Έτσι, ας μην τρομάζουν όσοι το ‘χουν στο να ‘ναι μπροστάρηδες και να επωφελούνται από τις συνθήκες, όσο έχουν ακόμη τα περιθώρια, όλα θα πάρουν το δρόμο τους…