ΠΑΜΕΑ: Ο νέος σύλλογος για τη βοήθεια ανθρώπων με αναπηρίες στη Ρόδο

Ένας νέος σύλλογος με σκοπό τη συλλογή πλαστικών πωμάτων τα οποία μετέπειτα θα αξιοποιηθούν για άτομα με αναπηρίες, ιδρύθηκε μόλις πριν από λίγες μέρες απο ευαισθητοποιημένους συμπολίτες μας, με όνομα "ΠΑΜΕΑ".


Ο σύλλογος «ΠΑΜΕΑ», το ακρωνύμιο του οποίου απορρέει από τις λέξεις Προσφέρω Αγάπη Μοιράζω Ελπίδα και Ανθρωπιά, με πρόεδρο την ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε διάφορα θέματα, συμπολίτισσά μας κ. Έλενα Κουνάκη, έχει ήδη ξεκινήσει να συλλέγει πλαστικά πώματα ενώ είναι και στην ανεύρεση "στέγης" προκειμένου να μπορούν κάπου να τοποθετηθούν τα χιλιάδες πώματα που χρειάζονται προκειμένου να γίνουν αμαξίδια. 


Μάλιστα, στόχος είναι να μην γίνονται μόνο αμαξίδια αλλά και βοηθήματα για ανθρώπους με ειδικές ανάγκες, ενώ ο σύλλογος θα δέχεται καταγγελίες που αφορούν κακοποίηση των ΑμΕΑ. Ήδη την Παρασκευή, δημιουργήθηκε η σελίδα στο facebook «ΠΑΜΕΑ», μέσω της οποίας οι συμπολίτες μας θα μπορούν να επικοινωνούν με τα μέλη του συλλόγου και να τους δίνουν τα καπάκια που και οι ίδιοι συλλέγουν. 


Αντίστοιχη δράση πραγματοποιούνταν για αρκετά χρόνια απο τους Εθελοντές Σαμαρείτες, η οποία πριν απο 2 περίπου χρόνια δυστυχώς σταμάτησε καθώς οι εθελοντές δεν μπορούσαν να διαχειριστούν τον τεράστιο όγκο πωμάτων που κατέφθαναν από τους χιλιάδες ευαισθητοποιημένους συμπολίτες μας, αφού προκειμένου να τα δεχτεί το εργοστάσιο που τα ανακύκλωνε, έπρεπε να γίνει διαλογή.


Τώρα ο σύλλογος «ΠΑΜΕΑ», έρχεται να καλύψει αυτό το "κενό", με σκοπό να βοηθήσει όσο μπορεί, συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη από αναπηρικά αμαξίδια ή και άλλα βοηθήματα. Προσωρινά και μέχρι να βρεθεί ο χώρος στον οποίο θα μπορούμε να αφήνουμε τα πλαστικά πώματα, μπορείτε να επικοινωνείτε με την κ. Έλενα Κουνάκη στο τηλέφωνο 6945460116 ή στη σελίδα «ΠΑΜΕΑ» στο facebook.