Ολοκληρώνονται οι εργασίες στο χριστουγεννιάτικο χωριό

Πυρετωδώς εργάζονται τα συνεργεία του δήμου Ρόδου για να ολοκληρώσουν το χριστουγεννιάτικο χωριό μέσα στη Νέα Αγορά, εκεί όπου μεταφέρθηκε φέτος το επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων.

Τα σπιτάκια του χωριού έχουν τοποθετηθεί περιμετρικά στο εσωτερικό της Αγοράς και ορισμένα από αυτά είναι ήδη ανοιχτά και διαθέτουν στους επισκέπτες διάφορα είδη διατροφής αλλά και γλυκά.  Επίσης, έχει τοποθετηθεί ένας παιδότοπος για τα μικρά παιδιά, ενώ σιγά-σιγά οργανώνεται ο χώρος και εμπλουτίζεται για να υποδεχτεί τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιούνται εκεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο κέντρο της Νέας Αγοράς όπου λειτουργούσε παλαιότερα η ψαραγορά, έχει στηθεί ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, ενώ στο εσωτερικό του θόλου θα τοποθετηθούν φώτα.

Οι κορμοί των δέντρων το βράδυ φωτίζονται ενώ έχει τοποθετηθεί και ο κατάλληλος φωτισμός για να αναδείξει τις εκδηλώσεις που θα γίνουν εκεί με τον Άγιο Βασίλη τα ξωτικά κ.α.

Έξω από τη Νέα Αγορά, δίπλα στην πιάτσα των ταξί, δημιουργήθηκε το παγοδρόμιο καθώς και ένα μικρό λούνα παρκ για τα παιδιά. Παράλληλα, συνεχίζεται ο στολισμός του Δημαρχείου εξωτερικά και μάλιστα τα ειδικά συνεργεία στερέωναν και χτες τα μικρά φωτάκια και τις κατασκευές στην όψη του κτηρίου, ενώ στρογγυλές άσπρες και κόκκινες μπάλες με φώτα είχαν τοποθετηθεί στα δύο μικρά παρκάκια στην πλατεία.

Πάντως δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη επισήμως η ακριβής μέρα και ώρα για την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων στην πλατεία του Δημαρχείου, αν και όπως είχε γίνει γνωστό την προηγούμενη εβδομάδα, αυτό θα γίνει μάλλον αύριο το βράδυ.

Επίσης, αναμένεται και η ανακοίνωση από τον πολιτιστικό οργανισμό του δήμου, του προγράμματος των εκδηλώσεων για όλο το επόμενο διάστημα τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά.