Ολοκληρώθηκε το τουρνουά «Γρηγόρης Κατσαράς»

Το 3ο Ανοικτό Τουρνουά Rapid «Γρηγόρης Κατσαράς» 2019-2020, ολοκληρώθηκε  το περασμένο Σάββατο με τους τρεις τελευταίους γύρους  από τους εφτά συνολικά, στην έδρα του Σκακιστικού Ομίλου Ρόδου «Ιππότης» επί της Πίνδου 1, στην πόλη.

Το τουρνουά ανήκει στην κατηγορία αγώνων περιορισμένου χρόνου Rapid με 15 λεπτά χρόνο σκέψης για κάθε παίκτη και 10 δεύτερα πρόσθετο χρόνο μετά από κάθε κίνηση. Εντάσσεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα του ομίλου και έγινε μέσα σε εορταστικό κλίμα.
Συνολικά πήραν μέρος 32 μαθητές των τμημάτων υποδομής του ομίλου των επιπέδων step3+ step4 και step5.

Σκοπός των αγώνων αυτών, πέρα από την καλλιέργεια της «ευγενούς άμιλλας» μέσα από τον ανταγωνισμό και το παιχνίδι, είναι και η εξοικείωση των παιδιών με τους κανόνες που ισχύουν στο σκάκι, την ενασχόλησή τους με ένα άθλημα που εξασκεί το μυαλό και δημιουργεί πλήθος ευεργετημάτων για το καθένα.

Στις απονομές που ακολούθησαν, εκτός των πρώτων που ξεχώρισαν στη βαθμολογία, βραβεύτηκαν με αναμνηστικά μετάλλια και όλα τα παιδιά για την προσπάθεια που κατέβαλαν, από τον αντιπρόεδρο του ομίλου Νίκο Βασιλάκη τον ταμία Σπύρο Καραμποΐκη και τα μέλη Παπαδόπουλο και Χούλλη

Για την ιστορία, πρώτος στη γενική κατάταξη ήταν ο Σταθάτος Αλέξανδρος, δεύτερος ο Διακίδης-Κώστας Μιχαήλ, τρίτος ο Χούλλης Αγησίλαος-Γεώργιος και πρώτο κορίτσι η Μουταφτσή Μάρθα

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα έχουν όπως παρακάτω: