Φαίνεται πως κάτι γίνεται με το θέμα του καπνίσματος!

Έστω και αργά, ακόμη και αν αποτελούμε ίσως την τελευταία ευρωπαϊκή χώρα που συνετίζεται ως προς τον αντικαπνιστικό νόμο και το δικαίωμα των μη καπνιστών να μην "μαυρίζουν" τα πνευμόνια τους, φαίνεται πως κάτι γίνεται....! 

Τα περισσότερα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος φαίνεται πως έχουν συνετιστεί πλήρως, οι καπνιστές βγαίνουν από το κατάστημα προκειμένου να καπνίσουν και να μην ενοχλούν τους γύρω τους. Παραδείγματα βλέπουμε καθημερινά όλοι μας και δεκάδες είναι αυτά που μπορεί ο καθένας να εξιστορήσει.

Ωστόσο την Κυριακή το απόγευμα, υπήρξε ένα περιστατικό το οποίο είναι άξιο αναφοράς. Όπως αναφέρει ο συμπολίτης μας και εκ των ιδρυτών της "Άκαπνης Ρόδου", σε έναν αγώνα μπάσκετ παιδιών μέσου όρου ηλικίας 15 ετών, ένας πατέρας- θαμώνας, αποφάσισε να ανάψει το... τσιγαράκι του στο γήπεδο. 

"Δίπλα στην πόρτα του γηπέδου, ωστόσο όλος ο καπνός του τσιγάρου ερχόταν μέσα στο γήπεδο. Οι προπονητές δυσανασχέτησαν, οι διαιτητές διέκοψαν το παιχνίδι και ο καπνιστής υποχρεώθηκε με μουρμούρα να σβήσει το τσιγάρο. Ο κόσμος πλέον έχει σταματήσει να υπομένει αυτή την κατάσταση και διαμαρτύρεται", ανέφερε ο ίδιος στην ομάδα “Άκαπνη Ρόδος” στο facebook. Και αν το καλοσκεφτούμε.... έτσι γίνεται τελευταία, ο κόσμος έπαψε να υπομένει αυτή την κατάσταση, να γίνεται παθητικός καπνιστής επειδή "γουστάρει" ο διπλανός. Ας ελπίσουμε πως αυτή τη φορά δεν θα είναι "μόδα που θα περάσει" και πως θα είμαστε όλοι αποφασισμένοι να συνεχίσουμε... άκαπνα!    
Λ. Τ.