Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκπαιδευτικές δράσεις από την ομάδα Άνασσα στη Λέρο

Η διαδραστική παράσταση «Ο Ονειρούλης στον μαγικό κόσμο των Σχημάτων» που είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν όλα τα παιδιά της προσχολικής και της πρώτης σχολικής ηλικίας από όλα τα σχολεία (Δημοτικά και Νηπιαγωγεία - LEDU) του νησιού της Λέρου, ήταν μια ωραία αφορμή για να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τα έργα του Καντίνσκι αλλά και μέσα από το θεατρικό παιχνίδι να παρακολουθήσουν μια εξαιρετική παράσταση για τα σχήματα και τη γεωμετρία.

 
Το πρόγραμμα απευθυνόταν σε παιδιά νηπιακής και πρώτης σχολικής ηλικίας και συνολικά το παρακολούθησαν 400 παιδιά από όλα τα σχολεία της Λέρου. Την πρώτη μέρα παρουσιάστηκε στο educational space Ledu, το Κέντρο μη Τυπικής Εκπαίδευσης της ΑΡΣΙΣ, και τις υπόλοιπες τρις στη Δημοτική Βιβλιοθήκη.


Λίγα λόγια για την ομάδα Άνασσα!
Η ομάδα Άνασσα, ξεκίνησε από το 2010 θέλοντας να συνδυάσει αρμονικά τις Καλές Τέχνες και τις Επιστήμες. Το έμψυχο δυναμικό της αποτελείται από καλλιτέχνες, εκπαιδευτικούς και επιστήμονες που δημιουργούν παραστάσεις και εργαστήρια για όλες τις ηλικίες. Ο βαθύτερος στόχος της ομάδας είναι να προβάλλει την αλληλεπικάλυψη Τεχνών και Επιστήμης και να πλησιάσει ολιστικά επιστημονικές και φιλοσοφικές έννοιες. Έχει συνεργαστεί με πολλές πολιτιστικές δομές, Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, με Δημόσιες Βιβλιοθήκες αλλά και με Σχολικές Δομές. Επίσης, έχει λάβει κατά καιρούς την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και την παιδαγωγική καταλληλότητα από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.


«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, τον Δήμο Λέρου και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Μιχάλη Κόλια χωρίς τη συμβολή του οποίου δεν θα μπορούσε να παρουσιαστεί η παραγωγή στην πλήρη ανάπτυξή της, την πρόεδρο του ΔΟΠΑΙΣΑΠ Λέρου κυρία Μαριέττα Κανάρη, τον υπεύθυνο της Δημοτικής βιβλιοθήκης Δημήτρη Σταματέλο για τον άψογο συντονισμό της επικοινωνίας με τα σχολεία και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, την κοινωνική μη κυβερνητική οργάνωση ΑΡΣΙΣ, όλους τους εκπαιδευτικούς και τους Διευθυντές των σχολείων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, καθώς και την μουσειολόγο Ειρήνη Δημητρίου – Κουβά η οποία σύστησε την ομάδα Άνασσα στους φορείς του νησιού και ανέλαβε την ξενάγηση των μελών της στους πολιτιστικούς χώρους της Λέρου.


Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη και την άψογη διοργάνωση, με αυτό τον τρόπο μας δίνετε μεγαλύτερη ώθηση να εργαστούμε για τους πολιτιστικούς και κοινωνικούς μας στόχους.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ομάδας Άνασσα θα παρουσιαστεί και στα Διαπολιτισμικά Σχολεία της Αθήνας 24 – 28 Φεβρουαρίου 2020.» σημείωνει σε ανακοίνωση της η ομάδα Άνασσα.

Συντελεστές:
Κείμενο - Σκηνοθεσία: Ντόρα Ζαχαροπούλου
Μουσική: Ξενοφών Υφαντής
Χορογραφίες: Αναστασία Γεωργαλά
Κοστούμια: Ευαγγελία Μπούμπουλη
Ερμηνεία: Μαρικαίτη Χατζησολωμού
Εμψυχωτές: Ντόρα Ζαχαροπούλου, Άννα Πολυχρονοπούλου, Λουκία Τζωρτζοπούλου,  Φίλιππος Βασιλείου
Γραφιστική επιμέλεια: Κωστής Βασιλειάδης
Γραφιστική επιμέλεια εκπαιδευτικού φυλλαδίου: Σμαράγδα Παππά
Trailer: Λουκία Τζωρτζοπούλου
Βιντεοσκόπηση και φωτογραφική κάλυψη: Λουκία Τζωρτζοπούλου και Ειρήνη Δημητρίου - Κουβά
Επικοινωνία-Δημόσιες Σχέσεις: Έλενα Γρίβα
Δημιουργική ομάδα ταινίας stop motion animation:
Σκηνοθεσία: Αγάθη Δαρλάση
Διεύθυνση φωτογραφίας: Νίκος Παστρικός
Clay & paper creator:  Ήρα Μαγαλιού
Μοντάζ & post production: Αγάθη Δαρλάση και Νίκος Παστρικός
Ακούγονται οι: Ντόρα Ζαχαροπούλου, Θοδωρής Μανταζέλης, Δημοσθένης Αμπράζης.
Το rap τραγούδι του τριγώνου έγραψε και τραγουδά ο Μιχάλης Γραμματόπουλος

Η ταινία είναι δημιουργία της Άνασσα και του STORYLAB.
Σχεδιασμός εκπαιδευτικής δράσης: Ντόρα Ζαχαροπούλου, Αλεξάνδρα Σαρρηγεωργίου
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιχορηγείται και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.