Απηλλάγησαν δύο νεαροί Αλβανοί κατηγορούμενοι για ληστεία

Απηλλάγησαν δύο νεαροί Αλβανοί κατηγορούμενοι για ληστεία

Απηλλάγησαν δύο νεαροί Αλβανοί κατηγορούμενοι για ληστεία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 748 ΦΟΡΕΣ

Για ληστεία κατά συναυτουργία σε βάρος μίας κοπέλας στο Φαληράκι, κατηγορούνταν δύο αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής οι οποίοι απαλλάσσονται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που έκανε τον Μάιο του 2019 στο Αστυνομικό Τμήμα Αρχαγγέλου η παθούσα, και είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη και την παραπομπή στη δικαιοσύνη των δύο αλλοδαπών.

Συγκεκριμένα, σε βάρος των δύο Αλβανών ηλικίας 22 και 32 ετών, που έχουν και συγγενική σχέση μεταξύ τους (είναι ξαδέλφια), ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκαν στην ανάκριση όπου μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς όρους.

Προχθές όμως το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου με βούλευμα που εξέδωσε αποφάσισε να μην γίνει κατηγορία σε βάρος των δύο αλλοδαπών για την υπόθεση αυτή.

Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση είναι η κα Μαρία Κρικοπούλου.
Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την αστυνομία, οι δύο αλλοδαποί κατηγορούνται ότι μετέβησαν στις 15 Μαΐου 2019 το βράδυ στο Φαληράκι και επιβαίνοντας σε δίκυκλο μοτοποδήλατο πλησίασαν ημεδαπή και με τη χρήση βίας της αφαίρεσαν την τσάντα της που περιείχε το χρηματικό ποσό των 215 ευρώ και διάφορα προσωπικά έγγραφα.

Αστυνομικοί του Τμήματος Αρχαγγέλου στους οποίους καταγγέλθηκε το περιστατικό εντόπισαν τους δύο Αλβανούς δράστες και τους συνέλαβαν.
Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των αλλοδαπών παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη.

Απολογούμενοι στην ανακρίτρια Ρόδου, οι δύο άνδρες αρνήθηκαν την κατηγορία αλλά και την οποιαδήποτε ανάμιξή τους στην υπόθεση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο τόνισαν μεταξύ άλλων πως την κοπέλα την είδαν για πρώτη φορά όταν τους συνέλαβαν και πως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι εκείνοι που την λήστεψαν, αφού για τουλάχιστον δύο ώρες το βράδυ εκείνο και το χρονικό διάστημα για το οποίο κατηγορούνται ότι της άρπαξαν την τσάντα, οι δύο αλλοδαποί βρίσκονταν στο γυμναστήριο.

Μάλιστα οι ίδιοι είπαν ότι το γυμναστήριο διαθέτει κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης και ζήτησαν να συμπεριληφθεί το βίντεο που έχει καταγραφεί από την εκγύμνασή τους. Οι δύο αλλοδαποί πρόσθεσαν επίσης πως η ληστεία έγινε – σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η κοπέλα- έξω από κεντρικό σούπερ μάρκετ στο Φαληράκι (επί της εθνικής οδού Ρόδου – Λίνδου) όπου και εκεί υπάρχουν κάμερες οι οποίες κατέγραψαν τι είχε συμβεί και σίγουρα όχι τα δύο ξαδέλφια, όπως είπαν.

Τελικά μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας οι δύο άνδρες αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς όρους.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός και διάσωση 35 αλλοδαπών και σύλληψη του διακινητή τους στη Ρόδο

Κατηγορούνται ότι εξασφάλιζαν κατάλυμα σε παράτυπες μετανάστες στη Ρόδο

75χρονος επιχειρηματίας κατηγορείται για λαθρεμπορία κατ’ εξακολούθηση

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο