Ισραηλινός τουρίστας είχε στις αποσκευές του έναν γεμιστήρα με 13 φυσίγγια

Με ένα γεμιστήρα που περιείχε 13 φυσίγγια στις αποσκευές του επιχείρησε να ταξιδέψει από τη Ρόδο στην πατρίδα του 27χχρονος Ισραηλινός και συνελήφθη.

Το περιστατικό συνέβη πριν από δύο χρόνια στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου και σε βάρος του 27χρονου αλλοδαπού σχηματίστηκε ποινική δικογραφία με την οποία παραπέμφθηκε σε δίκη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου. Η δίκη επρόκειτο να γίνει χθες, ωστόσο το δικαστήριο ανέβαλε λόγω ωραρίου για το καλοκαίρι του 2020.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 27χρονος είχε έρθει στο νησί μας για διακοπές και στις 6 Σεπτεμβρίου 2017 στις 10 το πρωί μετέβη στο αεροδρόμιο προκειμένου να επιβιβαστεί σε πτήση για να επιστρέψει στην πατρίδα του, στο Τελ Αβίβ. Κατά τη διάρκεια όμως του ελέγχου που του έγινε στη χειραποσκευή του εντοπίστηκε μέσα σε αυτή ένας γεμιστήρας με 13 φυσίγγια διαμετρήματος 9 mm.

Ο γεμιστήρας κατασχέθηκε και ο 27χρονος παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη. Αξίζει να σημειωθεί πως ο αλλοδαπός είναι υπάλληλος ασφαλείας ιδιωτικής εταιρείας στη χώρα του και διαθέτει νόμιμα όπλο από όπου είναι και τα φυσίγγια. Ο ίδιος δε ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε πως απαγορευόταν να τα μεταφέρει στη χώρα μας.

Η συνέχεια θα δοθεί στην αίθουσα του δικαστηρίου, ενώ συνήγορος υπεράσπισης είναι ο κ. Δημήτρης Ζιώγας.