Η διεθνώς βραβευμένη Τουριστική Σχολή ΑΝΚΟ χάρισε μια ακόμα φαντασμαγορική χριστουγεννιάτικη γιορτή

Για 5η συνεχόμενη χρονιά οι εξαιρετικοί σπουδαστές της ANKO δημιούργησαν και φιλοτέχνησαν μία εκδήλωση που ξεπέρασε κάθε προσδοκία με την έμπνευση των καθηγητών τους!

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η βιωματική μάθηση όλων των πτυχών της εστίασης, της φιλοξενίας και της αισθητικής, μέσα από ένα Event μεγάλων διαστάσεων. Το εναρκτήριο λάκτισμα της εκδήλωσης δόθηκε με την τιμητική απονομή Υποτροφιών. Η ΑΝΚΟ έχοντας ως θεμελιώδη αξία την αναγνώριση του ζήλου και της επιμονής που χαρακτηρίζει του αριστούχους σπουδαστές κάθε ειδικότητας, τους τίμησε με χρηματική Υποτροφία. 


Το κύριο μέρος της γιορτής εκκίνησε με ένα φαντασμαγορικό μπαλέτο, όπου οι χορεύτριες ήταν μεταμορφωμένες από το τμήμα Αισθητικής με Bodypainting  και από το τμήμα Κομμωτικής με ονειρικά χτενίσματα. Το μπαλέτο ξεκίνησε με τη γνωστή φιγούρα του παραμυθιού Frozen, ακολούθησαν στοιχειωμένα δέντρα και ροκ φυσιογνωμίες με ζωγραφισμένες δαντέλες και συνοδεύτηκε με τους εντυπωσιακούς ήχους της βιολίστριας, Ειρήνης Καταβενάκη. 


Όλη η διοργάνωση και η εξυπηρέτηση της εκδήλωσης παρασχέθηκε από τα τμήματα Hotel Management. Η ειδικότητά του Hotel Management, έχει διακριθεί με Χρυσό Μετάλλιο στον διαγωνισμό του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Eurodhip με θέμα Startup Challenge στο Hospitality Industry.  
Περίτεχνο μπουφέ φαγητών και γλυκών δημιουργήθηκε από τα τμήμα Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής της σχολής, σε πρωτότυπες γεύσεις, συνδυασμούς σπάνιων υλικών και εντυπωσιακά ντεκόρ. H ANKO έχει βραβευτεί με το διεθνές Βραβείο Best School of the Year στη Μαγειρική και Ζαχαροπλαστική τέχνη του διεθνούς διαγωνισμού Detrop. 


Θεματικά Cocktail με στοιχεία μοριακών τεχνικών προσφέρθηκαν από τους Bartender της σχολής ενώ παράλληλα όλοι εντυπωσιάστηκαν από την glamorous διακόσμηση του μπουφέ και της αίθουσας σε χρώματα λευκού και ασημί με τη φαντασία του Chef μας Κορωναίου Αντώνη. Ο καθένας στην ΑΝΚΟ έχει τη δυνατότητα να ξεδιπλώσει και να αναδείξει τα ταλέντα του στο έπακρο. 


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Βεργίνα», την παρακολούθησαν περισσότεροι από 700 καλεσμένοι σπουδαστές, φίλοι και συγγενείς τους, καθηγητές με τις οικογένειές τους και απόφοιτοι. Παράλληλα την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων όπως, ο κ. Χρήστος Μπάρδος από την Περιφέρεια, ο κ. Γεώργιος Ματσίγκος από τον Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου, ο chef Νίκος Χριστοφόρου ως Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων, οι εκπρόσωποι του πολιτικού γραφείου του βουλευτή κ. Ιωάννη Παππά και η διοίκηση της Εφημερίδας «Η Ροδιακή», ενώ παρίσταντο ο Γενικός Διευθυντής της ANKO κ. Χρήστος Έψιμος. 


Το τελικό αποτέλεσμα της υπέροχης αυτής γιορτής το οφείλουμε στο έργο των καθηγητών μας οι οποίοι εργάστηκαν με πάθος και αγάπη για την άψογη οργάνωση, με ιδιαίτερες γεύσεις και τέλειο θέαμα.


Εκ μέρους όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας της ANKO
H διευθύντρια ΑΝΚΟ Ρόδου
Στεργία Έψιμου