Ν. Παναγιωτόπουλος: 4.500 παραβιάσεις οι Τούρκοι, 4.500 αναχαιτίσεις εμείς

Ν. Παναγιωτόπουλος: 4.500 παραβιάσεις οι Τούρκοι, 4.500 αναχαιτίσεις εμείς

Ν. Παναγιωτόπουλος: 4.500 παραβιάσεις οι Τούρκοι, 4.500 αναχαιτίσεις εμείς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 214 ΦΟΡΕΣ

Στις παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Ελλάδας από τα τουρκικά μαχητικά επέλεξε να αναφερθεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, από το βήμα της Βουλής, λίγο πριν την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2020.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες. Ασφαλώς και αντιμετωπίζουν αυξημένες απαιτήσεις, περισσότερες προκλήσεις αλλά ανταποκρίνονται. Είμαστε μαζί και δίπλα τους. 4.500 παραβιάσεις, μέσα στο 2019, αυτοί – 4.500 αναχαιτήσεις εμείς. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να είμαστε πάντα μαζί τους. Να είμαστε πάντα δίπλα τους», δήλωσε από το βήμα της Ολομέλειας ο ΥΕΘΑ.
Και πρόσθεσε: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι η κόψη του σπαθιού η τρομερή και δικό μας καθήκον είναι να παραμείνουν».

«Η ποιότητα των οπλικών συστημάτων και του έμψυχου δυναμικού, εγγυώνται υψηλότατη αποτρεπτική ισχύ και αυτό θέλω να το καταστήσω σαφές προς πάσα κατεύθυνση, με ψυχραιμία, αποφασιστικότητα, περίσκεψη», είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος.
Τόνισε επίσης ότι «οι ΕΔ αποτελούν την εγγυήτρια παράμετρο εκείνου του περιβάλλοντος ασφαλείας της χώρας που θα επιτρέψει την απερίσπαστη ανάπτυξη της χώρας και ταυτόχρονα να διασφαλίζεται η σταθερότητα για δυνητικούς υποψήφιους επενδυτές».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε και στις προτάσεις για αύξηση της στρατιωτικής θητείας. «Ειπώθηκαν πολλά για την αύξηση της θητείας, ασφαλώς, δεν τίθεται τώρα θέμα. Δεν ξέρω που θα οδηγήσουν οι ανάγκες, αλλά εγώ θα προτιμούσα να καταστήσω ως προτεραιότητα την πρόσληψη επίλεκτων επαγγελματιών οπλιτών-στελεχών και στους τρεις κλάδους», ανέφερε.

Διαβάστε ακόμη

Αιγαίο: Τουρκικό ελικόπτερο εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς σχέδιο πτήσης

Ερώτηση Αποστολάκη-Παναγιωτόπουλου: «Τραγικές ελλείψεις σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό στα νησιά μας»

Δεν θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές οι «Σπαρτιάτες» – Μπλόκο από τον Άρειο Πάγο

Καλάθι του Πάσχα: Σε ισχύ από σήμερα – Ποια προϊόντα περιλαμβάνει, πόσο θα διαρκέσει

Ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών, Φλώρος, γρονθοκόπησε στη Βουλή τον Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης (φωτογραφίες)

Αφρικανική σκόνη: Πόσο μπορεί να επιδεινώσει χρόνια προβλήματα υγείας - Συστάσεις από πνευμονολόγους

Στέφανος Κασσελάκης: Ξέμεινε από τη φουρτούνα στην Αστυπάλαια και του τραγούδησαν το «Bella Ciao» σε ταβέρνα

Λίνα Μενδώνη: Στη δικαιοσύνη για δημοσίευμα εφημερίδας