Καταδικάστηκε 52χρονος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος 20χρονης

Ποινή φυλάκισης ενός έτους μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα, επιβλήθηκε χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε 52χρονο Ροδίτη ο οποίος κρίθηκε ένοχος για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος 20χρονης κοπέλας.

Το περιστατικό άρχισε να απασχολεί τη δικαιοσύνη τον Μάιο του 2018 οπότε και η κοπέλα προσέφυγε στην αστυνομία και προέβη σε καταγγελία σε βάρος του 52χρονου. Ο τελευταίος παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη κατηγορούμενος για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και παράνομη κατακράτηση, αδικήματα για τα οποία προχθές κάθισε στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου.

Ο 52χρονος απολογούμενος αρνήθηκε και τις δύο κατηγορίες και τελικά το δικαστήριο και με πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, τον έκρινε ένοχο μόνο για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και αθώο για την παράνομη κατακράτηση, επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης ενός έτους μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα.

Συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκαν οι κ.κ. Φώτης Ρωμαίος και Απόστολος Σοφατζής, και ως πολιτική αγωγή για λογαριασμό της 20χρονης ο δικηγόρος κ. Μανώλης Βλάχος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όλα φέρονται να ξεκίνησαν τον Μάιο του 2018 οπότε και η 20χρονη πήγε να εργαστεί στην επιχείρηση του 52χρονου. Στις 18 του ίδιου μήνα, ο κατηγορούμενος έχοντας λάβει τη συναίνεση της κοπέλας άρχισε να της κάνει μασάζ στην πλάτη. Στη συνέχεια αφού ρώτησε την κοπέλα αν νιώθει καλύτερα και εκείνη απάντησε θετικά, ο 52χρονος κατηγορείται ότι άρχισε να της κάνει μασάζ από τα πόδια και έφθασε μέχρι τους γλουτούς της.

Τότε η κοπέλα του είπε ότι αυτό την ενοχλεί και ο κατηγορούμενος φέρεται να συνέχισε το μασάζ του στους ώμους της και εν συνεχεία στο στέρνο της, ενώ φέρεται να της αφαίρεσε και το επάνω μέρος του μαγιό αλλά και το κάτω και να προέβη σε άσεμνες πράξεις σε βάρος της.