Ολοκληρώνεται σήμερα η διανομή  τροφίμων από το κοινωνικό παντοπωλείο

Ολοκληρώνεται σήμερα η διανομή των τροφίμων για τους δικαιούχους του κοινωνικού παντοπωλείου που ξεκίνησε από τις 17 του μήνα και αφορά το μήνα Δεκέμβριο ενόψει και των Χριστουγέννων.

Σήμερα θα σταλούν και οι τελευταίες ποσότητες στην Τήλο με μέριμνα των Ενόπλων Δυνάμεων ενώ η εταιρεία Dodekanisos Seaways μετέφερε δωρεάν τα τρόφιμα στη Σύμη. Όσοι από τους δικαιούχους δεν πήραν τα συσκευασμένα τρόφιμα που τους αναλογούσαν (τσάντες), θα τις παραλάβουν σήμερα καθώς το προσωπικό του κοινωνικού παντοπωλείου θα παραμείνει στις εγκαταστάσεις για να εξυπηρετήσει τους δικαιούχους.

Εκτιμάται ότι συνολικά διανεμήθηκαν περίπου 1.000 τέτοιες συσκευασίες, ενώ επιπρόσθετα έγινε η διανομή και των τροφίμων που συγκεντρώθηκαν από τους μαθητές των σχολείων της Ρόδου. Πρόκειται για συσκευασίες που περιείχαν παιδικές τροφές και λιχουδιές για τα παιδιά, είδη που προήλθαν από όσους μαθητές παρακολούθησαν τις κινηματογραφικές προβολές στο Μετροπόλ που διοργάνωσε η λέσχη Lions και αντί εισιτηρίου έφερναν τρόφιμα.

Σημειώνεται επίσης ότι σήμερα θα πραγματοποιηθεί στο κτήριο της Περιφέρειας και η διανομή των τροφίμων που διοργανώνει κάθε χρόνο η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για αναξιοπαθούντες συμπατριώτες μας σε μία προσπάθεια να τους ενισχύσει για το διάστημα των εορτών.

Πάντως, όπως έχει γίνει γνωστό, οι δικαιούχοι του κοινωνικού παντοπωλείου ανέρχονται σήμερα σε 1.200 άτομα σε όλα τα Δωδεκάνησα, και συνεχώς ο αριθμός των ατόμων που υποβάλλουν αίτημα ενίσχυσης αυξάνεται. Σημειώνεται ότι υπάρχουν κριτήρια που έχουν θεσπιστεί ώστε να ενταχθεί κάποιος στη λίστα των δικαιούχων και να παίρνει κάποια ποσότητα τροφίμων ανάλογα με τα μέλη της οικογένειας που διαθέτει.

Από το κοινωνικό παντοπωλείο διανέμονται, ρύζι μακαρόνια, τοματοπολτός, λάδι, κονσέρβες, όσπρια και επιπλεόν τους τελευταίους δύο μήνες διανέμονται παιδικές τροφές και παιδικά γάλατα ενώ σε κάθε δικαιούχο δίνεται και κατεψυγμένο κοτόπουλο ανάλογα με τον αριθμό ατόμων της κάθε οικογένειας.