Μεγάλη ανησυχία με παραγγελίες κινητών τηλεφώνων από το διαδίκτυο και στη Ρόδο

Μεγάλη ανησυχία με παραγγελίες κινητών τηλεφώνων από το διαδίκτυο και στη Ρόδο

Μεγάλη ανησυχία με παραγγελίες κινητών τηλεφώνων από το διαδίκτυο και στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 5361 ΦΟΡΕΣ

Στα δίχτυα αετονύχηδων και δεκάδες Ροδίτες

Μια σοβαρή υπόθεση πιθανής εξαπάτησης εκατοντάδων πελατών από όλη την Ελλάδα και τουλάχιστον 20 έως και χθες από τη Ρόδο, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη τις τελευταίες μέρες.


Πρόκειται για εταιρεία με έδρα στην Αθήνα, η οποία εμπορεύεται ηλεκτρονικές συσκευές και κυρίως κινητά τηλέφωνα, οι διαχειριστές της οποίας φαίνονται εξαφανισμένοι το τελευταίο χρονικό διάστημα.


Το γεγονός αυτό, έχει προκαλέσει αρχικά ανησυχία και στη συνέχεια έντονες αντιδράσεις σε όλους όσοι είχαν προχωρήσει σε σχετικές παραγγελίες.


Στην Αθήνα κατατέθηκαν ήδη οι πρώτες μηνυτήριες αναφορές, ενώ και στη Ρόδο 23 τουλάχιστον συμπολίτες μας (σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία) φέρεται να έχουν να... λαμβάνουν συσκευές που είχαν παραγγείλει και είτε είχαν προπληρώσει ηλεκτρονικά είτε είχαν καταβάλει σχετικές προκαταβολές.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε «Η ΡΟΔΙΑΚΗ», πρόκειται για γνωστή εταιρεία που τα τελευταία χρόνια είχε ενταχθεί σε γνωστή πλατφόρμα διαδικτυακών αγορών, μαζί με δεκάδες άλλες από όλη τη χώρα.


Κι ενώ δεν είχε παρουσιάσει κανένα απολύτως πρόβλημα σε ό,τι αφορά τις υποχρεώσεις της μέχρι και πρόσφατα ξαφνικά από το τέλος Νοεμβρίου του 2019, άρχισαν να καταγράφονται οι πρώτες καθυστερήσεις.


Η όλη υπόθεση, άρχισε να «ξεσκεπάζεται» όταν πελάτες που βρέθηκαν στην ίδια κατάσταση (να έχουν πληρώσει αλλά να μην έχουν παραλάβει για πολλές μέρες την παραγγελία τους) άρχισαν να ανησυχούν. Οι ίδιοι δημιούργησαν ανοικτή ομάδα (forum) στο διαδίκτυο, με την επωνυμία της εταιρείας και εκεί άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι.


Στη Ρόδο, οι αρμόδιες αρχές είναι σε ανοικτή γραμμή με τις αντίστοιχες υπηρεσίες και στην πρωτεύουσα και μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να έχουμε σημαντικές εξελίξεις.
Σημειώνεται ότι ήδη πολλού συμπολίτες μας, έχουν σπεύσει στα υποκαταστήματα των τραπεζών μας κι έχουν ζητήσει ακύρωση της σχετικής συναλλαγής που έγινε.


Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ στην Αθήνα, όπου η εταιρεία διατηρεί σχετικό υποκατάστημα, δεκάδες πελάτες συγκεντρώθηκαν απέξω και χρειάστηκε μάλιστα η παρέμβαση των αστυνομικών αρχών για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Διαβάστε ακόμη

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή