Στο εδώλιο 34χρονος Ροδίτης για υδροπονική καλλιέργεια χασισόδενδρων

Για την υδροπονική καλλιέργεια φυτών κάνναβης και τα διάφορα όπλα που είχαν εντοπιστεί στο σπίτι του, θα λογοδοτήσει 34χρονος στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου οι οποίοι στις 8 Δεκεμβρίου 2015 στις 2 το μεσημέρι έκαναν «έφοδο» στο σπίτι του 34χρονου στην Παστίδα της Ρόδου κατά την οποία βρήκαν να κατέχει μέσα σε ντουλάπα σύστημα υδροπονικής καλλιέργειας 7 φυτών κάνναβης. Επίσης στην ίδια έρευνα εντοπίστηκαν 42,3 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 12 χάπια για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή, 4 ηλεκτρονικές ζυγαριές, 1 ξιφολόγχη,  1 πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος και 1 αεροβόλο πιστόλι. Όλα τα αντικείμενα που βρέθηκαν καθώς και οι ναρκωτικές ουσίες και τα δενδρύλλια κατασχέθηκαν.

Σε βάρος του 34χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, και παραπέμφθηκε στην ανάκριση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, απολογούμενος ο 34χρονος ισχυρίστηκε πως είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών και πως τα δενδρύλλια τα καλλιεργούσε για δική του χρήση, όπως επίσης και την ποσότητα κάνναβης που βρέθηκε στην κατοχή του.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο 34χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής ποσού 3000 ευρώ ως εγγύηση.
Η συνέχεια θα δοθεί στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου στις 20 Ιανουαρίου οπότε και θα εκδικαστεί η υπόθεση.