Σημαντικό το έργο της λέσχης Lions Ηλιούσα της Ρόδου

Σημαντικό το έργο της λέσχης Lions Ηλιούσα της Ρόδου

Σημαντικό το έργο της λέσχης Lions Ηλιούσα της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 971 ΦΟΡΕΣ

Οι διεθνείς λέσχες των lions είναι είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός παροχής υπηρεσιών στο κόσμο.

Η Λέσχη Lions Ηλιούσα Ρόδου ιδρύθηκε πριν από 26 χρόνια. Είναι ιδιαίτερα γνωστή για τους αγώνες που κάνει να σταθεί δίπλα στον άνθρωπο και την κοινωνία, αρωγός και βοηθός σε όσους έχουν ανάγκη.

Το έργο που έγινε στο διάστημα Ιουλίου – Δεκεμβρίου δείχνει τη μεγάλη προσπάθεια του διοικητικού συμβουλίου και των μελών για προσφορά και βοήθεια.

Η χρονιά ξεκινά με οικονομική ενίσχυση ποσού 200 ευρώ σε συμπολίτισσα μας για ειδικές καρδιολογικές εξετάσεις.

Στη συνέχεια δόθηκε το ποσόν των 300 ευρώ στο σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου για τις ανάγκες του συλλόγου.

Έγινε ευγενική προσφορά μπουφέ στο Κέντρο “Ελπίδα” αξίας 100 ευρώ από τα μέλη της λέσχης κας Σταματίας Γιάννου και κας Ελένης Παπά.
Τη χρονική αυτή περίοδο έρχεται η βράβευση από το Δήμο Ρόδου για την προσφορά των Διεθνών στο προσφυγικό αξίας 10.000 δολαρίων επί προεδρίας της κας Ελένης Παπά.

Στη συνέχεια επετεύχθη ο μεγάλος στόχος η παράδοση του Ουρητηροσκοπίου στην Ουρολογική Κλινική, στο χώρο του αμφιθεάτρου του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου αξίας 6.000 ευρώ, μετά από αίτημα του γιατρού ουρολόγου κου Ιωάννη Μπαούρη προς τη λέσχη.
Μέσα σε κλίμα χαράς και συγκίνησης η πρόεδρος της λέσχης κα Σταματία Γιάννου, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και μέλη της λέσχης παρέδωσαν στον Διευθυντή της Ουρολογικής Κλινικής κο Αναστάσιο Πέτα το Ουρητηροσκόπιο ο οποίος και ευχαρίστησε θερμά τη λέσχη για την προσφορά αυτή.

Στη συνέχεια τα μέλη της λέσχης παρέθεσαν μπουφέ προς τους παρευρισκομένους ευγενική προσφορά του μέλους μας κας Μαρίας Μπαφίτη.
Στις 12/10/2019 έγινε η καθιερωμένη επίσκεψη και παράθεση γεύματος στο Χαραλάμπειο γηροκομείο Ρόδου με αφορμή την ημέρα της τρίτης ηλικίας.

Το γεύμα προσέφεραν τα μέλη κα Παπά Ελένη, κα Σταματία Γιάννου, κα Χαραλάμπους Ρούλα, κα Μπαφίτη Μαρία, κα Τατάκη Μπέτυ και κα Ζερβού Σέβη.

Στη συνέχεια με αφορμή την ημέρα προσφοράς των Lions παρέδωσαν τρόφιμα στο συσσίτιο του Δήμου Ρόδου ευγενική προσφορά των μελών της λέσχης.

Ο αντιδήμαρχος κος Τριάντος Γεώργιος τους ευχαρίστησε ιδιαίτερα για την πράξη αυτή.
Στη συνέχεια έγινε προσφορά δεκατιανού στο 17ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αποστόλων, ευγενική προσφορά του μέλους κας Μπαφίτη Μαρίας.

Στη συνέχεια σε συνεργασία με το πρακτορείο Kydon Tours πραγματοποιήθηκε εκδρομή στο Ρίμινι της Ιταλίας όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των Ελλήνων πεσόντων και διατέθηκε το ποσό των 500 ευρώ για τη συντήρηση του κοιμητηρίου.

Την ίδια ημέρα δόθηκε το ποσό των 80,00 ευρώ σε ένα παιδί που χρήζει βοήθειας για να πραγματοποιήσει τις ιατρικές εξετάσεις του.

Ακόμα την ίδια μέρα δόθηκε το ποσό των 250,00 Ευρώ για την ιατρική φροντίδα του μικρού Γιωργάκη που πάσχει από μια σπάνια ασθένεια και έχει ευαισθητοποιηθεί όλη η κοινωνία του νησιού μας.

Για τις επόμενες δράσεις τους ακολουθούν το πρόγραμμα των διεθνών, για την τυφλότητα η συλλογή σκελετών οράσεως.

Για το διαβήτη δωρεάν εξετάσεις ζαχάρου σε κεντρικό σημείο της πόλεως.

Για την καταπολέμηση της φτώχειας διανομή τροφοεπιταγών σε ευπαθείς οικογένειες του νησιού μας.

Επίσης θα παραδοθεί ένας ακόμα καρδιογράφος στο Κέντρο υγείας Αρχαγγέλου προσφορά του μέλους και προέδρου κας Σταματίας Γιάννου εις μνήμην του συζύγου της Πέτρου Γιάννου. Θα γίνει μία ακόμα επίσκεψη στο Ίδρυμα “Άγιος Ανδρέας” με προσφορά παιδικών τροφών και παιχνιδιών όπως κάθε χρόνο.

Για τα γενέθλια της λέσχης μουσική βραδιά φιλανθρωπικού χαρακτήρα.
“Ευχαριστούμε θερμά όσους στέκονται δίπλα μας και στηρίζουν το έργο μας προσφοράς και αγάπης στο συνάνθρωπο σ’ αυτές τις δύσκολες μέρες που περνάμε” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η λέσχη Lions Hλιούσα Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο