Στη Βουδαπέστη και στο Jászberény το Γυμνάσιο του Γενναδίου

Στη Βουδαπέστη και στο Jászberény το Γυμνάσιο του Γενναδίου

Στη Βουδαπέστη και στο Jászberény το Γυμνάσιο του Γενναδίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 311 ΦΟΡΕΣ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εrasmus+ ΚΑ201 T.A.C.K.E.D. "Traditional Arts and Crafts to Keep away Early Drop-out" (2018-1-ΕL01-KA201-047659) στη Βουδαπέστη και στο Jászberény της Ουγγαρίας από 1 έως 6 Δεκεμβρίου 2019.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, του Γυμνασίου Γενναδίου Ρόδου και της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας RICHeS – Rhodes International Culture & Heritage Society.

Στη συνάντηση συμμετείχαν συνολικά αντιπρόσωποι εννιά οργανισμών από Ελλάδα, Ιταλία και Ουγγαρία. Το πλούσιο πρόγραμμα της πενθήμερης συνάντησης περιελάμβανε παρουσίαση του εκπαιδευτικού συστήματος της Ουγγαρίας, καθώς και επισκέψεις σε σχολεία της Βουδαπέστης προκειμένου να μελετηθεί ο τρόπος διδασκαλίας πολλών και ποικίλων τεχνικών και καλλιτεχνικών ειδικοτήτων.

Σημειώνεται ότι οι ειδικότητες αυτές προσφέρουν πολύπλευρα κίνητρα μάθησης και αποτελούν μοχλό αξιοποίησης των ικανοτήτων και δεξιοτήτων των μαθητών, με απώτερο στόχο τον ορθό επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών, σύμφωνα με τις σύγχρονες οικονομικές και κοινωνικές ανάγκες, και την αποφυγή της σχολικής διαρροής.

Για το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στο Szily Kalman Vocational School, στο Jaschik Kalman Vocational School και στο Budapest Fashion School.
Την Τετάρτη 4/12/2019 οι συμμετέχοντες φιλοξενήθηκαν από το δήμαρχο του Jászberény και το Klapka Gyorgy Vocational School.

Πέραν των τυπικών δραστηριοτήτων, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και ξενάγηση στο κτήριο του Ουγγρικού Κοινοβουλίου, που αποτελεί ένα από τα επιβλητικότερα κτήρια Κοινοβουλίων της Ευρώπης.

Διαβάστε ακόμη

Επίσκεψη στη Βιομηχανία Αεριούχων Ποτών «ΒΑΠ-Π. Κουγιός ΑΒΕΕ»: Μία εκπαιδευτική ματιά στην τοπική παραγωγή

Τη δράση «MyEU2024 - Συμμετέχω ενεργά στο Μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης» φιλοξένησε ο δήμος Ρόδου για μαθητές του νησιού μας

Ψηφιακό σχολείο και φροντιστήριο: Το υβριδικό σύστημα που θα υπάρχει σε απομακρυσμένες περιοχές

Τρία βραβεία σε διεθνή διαγωνισμό απέσπασε ο «Δράκος της Ρόδου»

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων