Μια ξεχωριστή Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο 1ο Δημοτικό σχολείο Ιαλυσού

Την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019 στις 6 μ.μ πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη εορτή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ιαλυσού στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.

Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από γονείς, συγγενείς, μαθητές και μαθήτριες,  οι οποίοι απόλαυσαν μια ξεχωριστή γιορτή που παρουσίασαν οι μικροί μαθητές  των τριών τμημάτων της πρώτης τάξης.
Τα παιδιά παρουσίασαν τη μουσικοθεατρική παράσταση: «Η Χριστουγεννιάτικη μάχη του ζαχαροπλαστείου», μια διασκευή βασισμένη στο βιβλίο του Κυριάκου Χαρίτου:  «Φον Κουραμπιές εναντίον Κόμη Μελομακαρόνη».  

Μελομακάρονα και κουραμπιέδες πασπαλισμένα με μπόλικο εγωισμό βρέθηκαν σε σύγκρουση για την κυριαρχία τους στη βιτρίνα των καταστημάτων. Στην πορεία τους προς τη νίκη, οι δύο στρατοί με τους αρχηγούς και τα υλικά τους, συναντούν ορισμένα γλυκά, που φαίνονται πρόθυμα να τους βοηθήσουν, τον Μπακλαβάτ Σιρόπ Πασά, τον Λόρδο Εκμέκ Κανταΐφη, την Κόμισσα Νουγκατίνα, τη Δούκισσα Ντε Κρεμ Καραμελέ και τη Μαρκησία Σοκολά. Η λύση του προβλήματος φάνταζε αδύνατη. Οι δύο αρχηγοί, τη στιγμή που αποχωρίστηκαν τους παραπάνω φίλους τους, βρέθηκαν χαμένοι σε ένα δάσος, μόλις ξέσπασε η καταιγίδα! Τότε εμφανίστηκαν στον δρόμο τους κάποια λαμπερά αστεράκια, αεικίνητα σκιουράκια, πεινασμένα αρκουδάκια, φασαριόζοι τρυποκάρυδοι και μυρωδάτα τριαντάφυλλα, που τους ζητούσαν τα υλικά τους ως αντάλλαγμα για την προσφερόμενη βοήθειά τους. Προτού ξημερώσει, η νύχτα κι ο κηπουρός των ονείρων μαζί με τους ζαχαροπλάστες δέχτηκαν να τους συμπαρασταθούν και να τους βοηθήσουν, χωρίς ανταλλάγματα.  

Το μόνο που χρειαζόταν ήταν λίγη αγάπη, κατανόηση, συνεργασία και πνεύμα ομόνοιας προκειμένου να καταφέρουν να φτάσουν στα ζαχαροπλαστεία πριν τα Χριστούγεννα. Η πλοκή του έργου που παρουσίασαν οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ιαλυσού ήταν ευφάνταστη και συναρπαστική, ενώ συγχρόνως είχε ένα βαθύ μήνυμα υπέρ της αποδοχής του διαφορετικού, του "άλλου".

Οι μικροί μαθητές ήταν ντυμένοι με πανέμορφες στολές και ερμήνευσαν τους ρόλους με τρομερή επιτυχία. Τα παιδιά ξεχώρισαν και για τις χορευτικές τους ικανότητες και τις φιγούρες τους, την επιμέλεια και την καθοδήγηση είχε η κα  Εύη Παρασκευά, δασκάλα χορού. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα της γιορτής ήταν τα σκηνικά, τα οποία εναλλάσσονταν σε κάθε σκηνή, την επιμέλεια και την κατασκευή τους είχε η εικαστικός του σχολείου Μαρία Παπαδοπούλου.
 Το μοίρασμα των ρόλων, τη θεατρική και σκηνική καθοδήγηση των παιδιών και τη συνολική επιμέλεια είχαν οι δασκάλες της πρώτης τάξης: Βούλα Ανδρέου, Δήμητρα Καπακλή και Πόπη Χατζήπαπα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου  μοίρασε αναμνηστικά δώρα σε όλα τα παιδιά μέσω του Άγιου Βασίλη και ο Σύλλογος Διδασκόντων τίμηση την ημέρα της εκδήλωσης τον πρώην πρόεδρο του Συλλόγου γονέων κ. Μάνο Λαγουδάκη για την προσφορά του στο σχολείο.