Συνεχίζονται οι απόπειρες απάτης στο νησί της Ρόδου

Τίποτα όπως φαίνεται δεν σταματά τους επιτήδειους απατεώνες, οι οποίοι συνεχίζουν την προσπάθειά τους να εξαπατήσουν τον κόσμο, χρησιμοποιώντας στοιχεία και προσωπικά δεδομένα, αναφορικά με χρήματα που έχουν να λαμβάνουν είτε ως επιδοτήσεις, είτε ως επιστροφές από αναδρομικά ασφαλιστικών ταμείων.

Χθες, είχαμε ακόμα μια περίπτωση, συμπολίτη μας, όπου μέλη της συμμορίας αυτής που εδώ και καιρό δρα ανεξέλεγκτα, επικοινώνησαν με συμπολίτη μας και χρησιμοποιώντας τη συγκεκριμένη  μέθοδο επιχείρησαν να του αποσπάσουν πληροφορίες προκειμένου να τον εξαπατήσουν.
Και αυτή τη φορά, ο άγνωστος, ισχυρίστηκε ότι είναι υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας στη Ρόδο και ότι θέλει να βοηθήσει έτσι ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία απόδοσης ποσού που (τάχα) δικαιούνταν ως επιδότηση ο συμπολίτης μας.

Σημειώνεται ότι με την ίδια μέθοδο οι απατεώνες, κατάφεραν να εισπράξουν πολλά χρήματα από κατοίκους – επιχειρηματίες της Δωδεκανήσου.
Η αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει και να συλλάβει εμπλεκόμενους με άλλες υποθέσεις, αλλά δυστυχώς τα κυκλώματα αυτά, συνεχίζουν τη δράση τους.