Στη ΔΕΡΜΑΕ παραχωρείται το γυμναστήριο Καλλιθέας

Η παραχώρηση χρήσης του κλειστού γυμναστηρίου Καλλιθέας από τον ΔΟΠΑΡ στη ΔΕΡΜΑΕ, έρχεται για έγκριση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου στις 8:30 το βράδυ.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΟΠΑΡ που έλαβε στη συνεδρίασή του της 3ης Δεκεμβρίου με σκεπτικό «για την εύρυθμη λειτουργία (σ.σ. φύλαξη, καθαρισμό, συντήρηση και ασφάλεια) της αθλητικής εγκατάστασης».

Σημειώνεται ότι, η παραχώρηση αυτή θα έχει ισχύ μέχρι τις 31 Μαΐου του 2023 και η ΔΕΡΜΑΕ από την πλευρά της θα πρέπει να αναλάβει τη δέσμευση για τα παρακάτω:
- Τήρηση του ωραρίου των προπονήσεων και των αγώνων των ομάδων που χρησιμοποιούν το κλειστό
- Τήρηση βασικών κανόνων ασφάλειας (σ.σ. χώρος ιατρείου, έξοδοι κινδύνου, φωτισμός ασφάλειας, πυρόσβεσης, έλεγχος παρευρισκομένων και κανόνες υγιεινής αθλητών και θεατών)
- Λειτουργία κυλικείου
- Συντήρηση του εσωτερικού και εξωτερικού χώρου του κλειστού γυμναστηρίου
- Αναβάθμισης και καλλωπισμού των εγκαταστάσεων και
- Τήρησης των κανονισμών της ισχύουσας αθλητικής νομοθεσίας.

Τέλος, το Δ.Σ. του ΔΟΠΑΡ έκανε δεκτή την εισήγηση του Προέδρου και με δεδομένο ότι «οι σκοποί και οι δράσεις του ΔΟΠΑΡ έχουν να κάνουν με την Παιδεία, τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό και σκοπός του Οργανισμού, βάση της συστατικής πράξης είναι η διοργάνωση συναυλιών, θεατρικών παραστάσεων και άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων. Επίσης, η προώθηση πολιτιστικών ανταλλαγών σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο είναι σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.