Κανονικότητα στις μετρήσεις υπόσχεται ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ

Κανονικότητα στις μετρήσεις  υπόσχεται ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ

Κανονικότητα στις μετρήσεις υπόσχεται ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 398 ΦΟΡΕΣ

Η υλοποίηση μίας πιο «δίκαιης» πολιτικής για τους δημότες και η περαιτέρω εκμετάλλευση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της Επιχείρησης, είναι ανάμεσα στους πρωταρχικούς στόχους που θέτει η ΔΕΥΑΡ για τη νέα χρονιά.

Καταρχήν, χθες, παράλληλα με την τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου για τη νέα χρονιά (σ.σ. για ένα θέμα διαδικαστικού χαρακτήρα), παρατηρήθηκε αυξημένη κίνηση στο ταμείο της Επιχείρησης καθώς δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι συμπολίτες μας που έσπευσαν να κάνουν χρήση της ευνοϊκής ρύθμισης των εκατό δόσεων για τις οφειλές τους, μετά την ανακοίνωση της ΔΕΥΑΡ τις προηγούμενες ημέρες ότι έχουν αυτή τη δυνατότητα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Στόχοι για τη νέα χρονιά
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΡ κ. Βασίλη Μανέττα, όσο αφορά στα σχέδια της νέας Διοίκησης για το 2020, εκείνα που προτάσσουν είναι τα παρακάτω:
1. Καταρχήν, θεωρούν ότι προέχει να επέλθει μία κανονικότητα στις καταμετρήσεις των δημοτών αφού, εδώ και καιρό, έντονα είναι τα παράπονα από διάφορες κοινότητες του νησιού ότι δεν γίνονται συχνά μετρήσεις στα ρολόγια της ΔΕΥΑΡ. Όπως λέει ο νέος Πρόεδρος, λοιπόν, αυτό το αξιολογούν ως ένα σοβαρό θέμα και στους άμεσους στόχους τους είναι να γίνονται κανονικά οι μετρήσεις και όχι όποτε υπάρχει η δυνατότητα ή ανάγκη καθώς θεωρούν ότι είναι κάτι που έχει αντίκτυπο στην αξιοπιστία της Επιχείρησης.

2. Το δεύτερο είναι η τιμολογιακή πολιτική που ακολουθεί η ΔΕΥΑΡ και κυρίως οι διαφοροποιήσεις που υπάρχουν στο νησί. Έτσι, το πρώτο που θα ζητήσει η νέα Διοίκηση είναι η εκπόνηση μίας μελέτης κόστους-οφέλους με στόχο να αρθούν, κατά το μέγιστο δυνατό, οι ανισότητες στο νησί.

3. Ένα θέμα το οποίο απασχολεί κατά καιρούς τις Διοικήσεις της ΔΕΥΑΡ είναι η τιμολογιακή της πολιτική όσο αφορά στα κρουαζιερόπλοια και σε μία περίοδο μάλιστα που η Ρόδος διεκδικεί περισσότερες προσεγγίσεις και επιδιώκει να ανακάμψει ως προορισμός για τον θαλάσσιο τουρισμό. Όπως λέει χαρακτηριστικά ο κ. Μανέττας, η ΔΕΥΑΡ έχει αποκοπεί από τα κρουαζιερόπλοια αφού μέχρι τώρα οι τιμές της ήταν απαγορευτικές για τις Εταιρίες με αποτέλεσμα να έχει απώλειες ενός σημαντικού εσόδου. Έτσι, λοιπόν, από τους άμεσους στόχους που θέτουν για τη νέα χρονιά είναι να γίνει η ΔΕΥΑΡ πιο ανταγωνιστική όσο αφορά στα κρουαζιερόπλοια και να κυνηγήσουν το έσοδο αυτό ενώ ήδη έχουν προβεί σε κάποιες επαφές με Εταιρίες για το θέμα αυτό.

Κλείνοντας, ο κ. Μανέττας, δεν παραλείπει να τονίσει χαρακτηριστικά ότι, από τη νέα χρονιά, θα προσπαθήσουν να υλοποιήσουν το όραμα που έχουν για τη ΔΕΥΑΡ με κυρίαρχο στόχο ν’ αποτελέσει τον «καθρέφτη» των Επιχειρήσεων του Δήμου.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο