Ανοιχτά σήμερα τα καταστήματα και στη Ρόδο

Ανοιχτά θα είναι και σήμερα τα καταστήματα της Ρόδου προκειμένου να εξυπηρετηθεί το καταναλωτικό κοινό στις εορταστικές αγορές του τόσο σε ό,τι αφορά το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς όσο και για τις αγορές των δώρων σε αγαπημένα πρόσωπα και σε όσους γιορτάζουν.


Σύμφωνα με τον εμπορικό σύλλογο Ρόδου, τα καταστήματα στο νησί θα ανοίξουν σήμερα στις 11 το πρωί και θα κλείσουν στις 6 το απόγευμα, ωράριο που εφαρμόστηκε και κατά τις δύο προηγούμενες Κυριακές για τις αγορές του κοινού.


Σημειώνεται ότι το εορταστικό ωράριο για τη Ρόδο, όπως κάθε χρόνο θα διαρκέσει μέχρι και τις αρχές Ιανουαρίου προκειμένου να εξυπηρετηθεί το κοινό στις αγορές του. Επίσης, με ωράριο προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τις απαιτήσεις των ημερών θα λειτουργήσουν τα καταστήματα και το επόμενο Σάββατο, καθώς θα παραμείνουν ανοιχτά από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.
Φυσικά, τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά τις επίσημες αργίες, δηλαδή την Πρωτοχρονιά, τα Θεοφάνεια και στις 2 Ιανουαρίου λόγω λειτουργίας τους την τελευταία Κυριακή του έτους. Την Τρίτη 7 Ιανουαρίου επανέρχεται το Χειμερινό  Ωράριο.


Πάντως, για μία ακόμα χρονιά δεν υπάρχουν ιδιαίτερα μεγάλες προσδοκίες από τον εμπορικό κόσμο για αύξηση του τζίρου τις γιορτές, καθώς οι αγορές θα περιοριστούν στα απολύτως απαραίτητα, όπως άλλωστε τα τελευταία χρόνια. 


Ίσως φέτος να υπάρχει μεγαλύτερη κίνηση, λόγω της επίσκεψης στο κέντρο περισσότερων ανθρώπων με αφορμή τη διεξαγωγή των εορταστικών εκδηλώσεων στη Νέα αγορά, κάτι που ήταν και ο στόχος της δημοτικής αρχής. Να δοθεί δηλαδή ζωή στο κέντρο και να τονωθεί η αγορά. 

Το εορταστικό ωράριο που θα ισχύσει για το επόμενο διάστημα στη Ρόδο σύμφωνα με τον εμπορικό σύλλογο έχει ως εξής:
Κυριακή 29 Δεκεμβρίου              11:00 – 18:00
Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου             09:00 – 21:00
Τρίτη 31 Δεκεμβρίου                   09:00 – 18:00
Τετάρτη 1 Ιανουαρίου                       ΚΛΕΙΣΤΑ
Πέμπτη 2 Ιανουαρίου                      * ΚΛΕΙΣΤΑ
Παρασκευή 3 Ιανουαρίου           09:00 – 21:00
Σάββατο    4 Ιανουαρίου             10:00 – 18:00
Κυριακή     5 Ιανουαρίου                    ΚΛΕΙΣΤΑ
Δευτέρα 6 Ιανουαρίου                    ** ΚΛΕΙΣΤΑ

* Την Πέμπτη  2 Ιανουαρίου τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά λόγω της Κυριακάτικης λειτουργίας τους.
** Τα Άγια Θεοφάνεια.

Την Τρίτη 7 Ιανουαρίου επανέρχεται το Χειμερινό Ωράριο.