Συναυλία-έκπληξη την Πρωτοχρονιά στη Ρόδο

Μεγάλη έκπληξη-όπως αναμενόταν- επιφυλάσσει ο ΔΟΠΑΡ και ο Δήμος της Ρόδου στους δημότες αλλά και τους επισκέπτες του νησιού για την υποδοχή της νέας χρονιάς αφού θα γίνει με μία μεγάλη συναυλία αύριο, Τετάρτη 1η Ιανουαρίου 2020, πάλι στη Νέα Αγορά, στην οποία θα συμμετάσχουν μερικοί από τους πιο δημοφιλείς τραγουδιστές!

Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, το πρόγραμμα έχει ως εξής: Στις 5:00 το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς η εκδήλωση θα ξεκινήσει με τον μοναδικό Λευτέρη Πανταζή ο οποίος θα ανάψει για τα καλά το κέφι. Στις 6:00 μ.μ. θα ακολουθήσει η ιδιαίτερα αγαπητή στη νεολαία Κατερίνα Στικούδη, η οποία βρίσκεται στην επικαιρότητα αυτές τις ημέρες λόγω της τηλεοπτικής της ενασχόλησης. Στις 6:15 μ.μ. με 6:30 μ.μ. τη σκυτάλη θα πάρει η επίσης δημοφιλής Ειρήνη Παπαδοπούλου. Και από τις 7:00 μ.μ. μέχρι τις 8:30 το βράδυ η εκδήλωση θα κορυφωθεί με  τη Δέσποινα Βανδή η οποία παραμένει μία από τις πλέον δημοφιλείς Ελληνίδες τραγουδίστριες η οποία θα διασκεδάσει τους συμπολίτες μας με ένα πλούσιο ρεπερτόριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή επέλεξε η κεντρική εορταστική εκδήλωση να γίνει και αυτή στη Νέα Αγορά δείχνει τη βαρύτητα που δίνει στο να ξαναζωντανέψει το εμβληματικό συγκρότημα και να αποτελέσει και πάλι την «καρδιά» της πόλης της Ρόδου αλλά και του νησιού.

Σημειώνεται ότι το καλλιτεχνικό πρόγραμμα είναι ευθύνη του ΔΟΠΑΡ ενώ για το όλο στήσιμο του Χριστουγεννιάτικου χωριού στη Νέα Αγορά δούλεψαν η Διεύθυνση Καθαριότητας και η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου.

Τα σχέδια του ΔΟΠΑΡ
Εν τω μεταξύ, χθες, πραγματοποιήθηκε η τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού του Δήμου για το 2019, κατά την οποία και ψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του για το 2020.

Ο νέος προϋπολογισμός του ΔΟΠΑΡ, λοιπόν, ανέρχεται στα 2.300.000 ευρώ, από τα οποία όμως τα μισά και πλέον είναι ανελαστικές δαπάνες.

Στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που έχει ο Οργανισμός, λοιπόν, πρωταρχικός του στόχος είναι ν’ αλλάξει πολιτική ώστε να παράξει περισσότερο έργο. Από τους πρώτους στόχους που θέτει, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι η αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων, κάνοντας μία ιεράρχηση ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν.

Ακόμα ένας στόχος είναι η οργάνωση ενός φεστιβάλ σε ετήσια βάση, τον Μάρτιο ώστε να σηματοδοτεί και την έναρξη της Άνοιξης. Στόχος αυτού του φεστιβάλ θα είναι…να φέρει τα χωριά στην πόλη. 

Σε συνεργασία δηλαδή με την Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων, θα διοργανωθεί ένα φεστιβάλ στην πόλη της Ρόδου το οποίο θα είναι διήμερο και θα έχει σε πρώτο πλάνο την παράδοση (σ.σ. προϊόντα, χορευτικά συγκροτήματα κτλ.) ενώ παράλληλα θα διατηρηθούν και οι παραδοσιακές γιορτές που γίνονται στα χωριά κάθε καλοκαίρι.

Ακόμη, τον Οκτώβριο της νέας χρονιάς σχεδιάζεται το πρώτο θεατρικό φεστιβάλ της Ρόδου ενώ, τέλος, ιδιαίτερο βάρος θα δώσει ο ΔΟΠΑΡ στον τρόπο που θα προβάλει το αθλητικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι στο νησί.