Θα αποκαλυφθούν πολλά  με την ενσωμάτωση του Κτηματολογίου

Τους φόβους του ότι θα έχουμε ...παρατράγουδα με την ενσωμάτωση των Κτηματολογίων Ρόδου, Κω και Λέρου, στο εθνικό Κτηματολόγιο, εξέφρασε με δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος της “Ελληνικό Κτηματολόγιο Α.Ε.” κ. Στέφανος Κοτσώλης.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα “Καθημερινή” ο κ. Κοτσώλης, τόνισε ότι φοβάται «πως θα έρθουν πολλά πράγματα στην επιφάνεια, όχι μόνο τεχνικά προβλήματα αλλά και καταπατήσεις, πλαστογραφίες και άλλα».
Στο σχετικό ρεπορτάζ, για τις λύσεις που σχεδιάζονται για το Κτηματολόγιο Ρόδου, Κω και Λέρου, ο κ. Κοτσώλης δήλωσε:
«Στις περιοχές αυτές υπάρχει Κτηματολόγιο αλλά δεν “κουμπώνει” με το σύγχρονο. Βρισκόμαστε σε συζητήσεις με το υπουργείο Δικαιοσύνης και φορείς της Ρόδου ώστε να καταλήξουμε σε μια κοινώς αποδεκτή λύση.

Το πιθανότερο είναι να προκηρυχθεί μια νέα μελέτη», εξηγεί ο κ. Κοτσώλης. Η συγκεκριμένη περιοχή αντιστοιχεί σε 800.000 δικαιώματα (2% της χώρας). «Επειδή οι περιοχές αυτές είναι πολύ σημαντικές από οικονομική άποψη για τη χώρα, καθώς συγκεντρώνουν μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον, πρέπει τα πράγματα να είναι όσο πιο καθαρά γίνεται. Φοβάμαι ότι θα έρθουν πολλά πράγματα στην επιφάνεια, όχι μόνο τεχνικά προβλήματα, αλλά και καταπατήσεις, πλαστογραφίες και άλλα».