Αγοράκια τα παιδιά που έκαναν “ποδαρικό” στη Ρόδο

Αγοράκια τα παιδιά που  έκαναν “ποδαρικό” στη Ρόδο

Αγοράκια τα παιδιά που έκαναν “ποδαρικό” στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2122 ΦΟΡΕΣ

Αγόρια ήταν τα πρώτα παιδιά που γεννήθηκαν στη Ρόδο σε νοσοκομείο και κλινική, κάνοντας «ποδαρικό» για το πρώτο έτος της νέας δεκαετίας, το 2020.

Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο κλάμα μωρού ακούστηκε 59 λεπτά (00:59) μετά την έλευση του νέου έτους στην κλινική Euromedica της Ρόδου, οπότε και ο γιατρός κ. Γεώργιος Πλάτσης έφερε στον κόσμο το τρίτο παιδί της οικογένειας της Καλλιόπης Σιδερή και του Νικολάου Καμπούρη από την Κάλυμνο. Το υγιέστατο αγοράκι βάρους 3.250 γραμμαρίων, γεννήθηκε με καισαρική τομή εκτάκτως λίγα λεπτά μετά την αλλαγή του έτους.

Στην ίδια κλινική και με διαφορά λίγων ωρών ήρθαν στον κόσμο με έκτακτες καισαρικές και άλλα δύο παιδιά: ένα κορίτσι από τη γιατρό κα Αδριάννα Βερεσεζάν – Μαυρουδάκη και ένα αγόρι στις 4 τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς από το μαιευτήρα κ. Βασίλη Μπόλκα.

Στο νοσοκομείο της Ρόδου, το πρώτο παιδί γεννήθηκε στις 7.45 το πρωί της πρώτης μέρας του νέου έτους από το γιατρό Ιωάννη Καβαλάκη ήταν αγόρι, βάρους 2.650 γραμμάρια. Πρόκειται για το πρώτο παιδί της Τσαμπίκας Τζωρζή και του Κονίσση Πέτρου, οι οποίοι μιλώντας στη «Ροδιακή» δήλωσαν πανευτυχείς!

«Νιώθουμε υπέροχα, μοναδικά! Ήταν το καλύτερο δώρο» είπε χαρακτηριστικά η μητέρα του βρέφους.


"Ποδαρικό" για το 2020 έκαναν στη Ρόδο τα τροχαία ατυχήματα
Λίγες ώρες μετά την Πρωτοχρονιά και συγκεκριμένα στις 6.15 προχθές το πρωί, σημειώθηκε σύγκρουση δύο οχημάτων στην οδό Κοδριγκτωνος. Από την σύγκρουση του αγροτικού αυτοκινήτου με το Ι.Χ. ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί παρά μόνο υλικές ζημιές.

Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο της Τροχαίας Ρόδου που κατέγραψε το περιστατικό αναζητώντας έτσι τα αίτια ενός ακόμα τροχαίου ατυχήματος που λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε τραγωδία.

Σημειώνεται πως αυτή ήταν και η πρώτη κλήση που δέχτηκε το Τμήμα Τροχαίας Ρόδου το νέο έτος, ενώ στο Τμήμα Τροχαίας Κω μέχρι προχθές αργά το πρωί δεν είχε καταγραφεί κάποια κλήση για περιστατικό στο νησί του Ιπποκράτη.

Και άλλες «πρωτιές»
Σε ό,τι αφορά το τηλεφωνικό κέντρο 100 της Α΄ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, η πρώτη κλήση που δέχτηκε ήταν στη μία τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, για παράνομη στάθμευση επί της Εθνικής οδού Ρόδου – Λίνδου στην περιοχή πριν από τα φανάρια στα Κοσκινού.

Περιπολικό της αστυνομίας έσπευσε στο σημείο χωρίς όμως τελικά να εντοπιστεί κάποιο όχημα.

Στο τηλεφωνικό κέντρο 100 της Β΄ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου στην Κω μέχρι αργά προχθές το πρωί δεν έγινε κάποια κλήση για περιστατικό.

Σε ό,τι αφορά τις πρώτες συλλήψεις στο νομό Δωδεκανήσου αυτές έγιναν σε Λέρο και Κάλυμνο με μισή ώρα διαφορά. Ειδικότερα, στη μία προχθές τα ξημερώματα αστυνομικοί του Τμήματος Λέρου συνέλαβαν τρεις Παλαιστίνιους που κατείχαν πακέτα με λαθραία τσιγάρα και καπνό, ενώ μισή ώρα αργότερα στην Κάλυμνο οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 43χρονο Αλβανικής καταγωγής που κατείχε 24 γραμμάρια ηρωίνης.

Σχετικά με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου η νέα χρονιά ξεκίνησε με την αντιμετώπιση μίας πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στις 2.10 προχθές τα ξημερώματα στη χωματερή μεταξύ Παστίδας – Καλυθιών στη θέση «Πασαούτια». Ευτυχώς το συμβάν αντιμετωπίστηκε άμεσα και έτσι δεν υπήρξαν δυσάρεστες εξελίξεις.


«Θερμή» υποδοχή στο πρώτο πλοίο
Στο λιμάνι της Ρόδου, πρώτο κατέπλευσε την 1η Ιανουαρίου 2020 στις 6.20 το πρωί, το πλοίο «Blue Star Patmos» προερχόμενο από τον Πειραιά με 129 επιβάτες.

Στο λιμάνι «Ακαντιά» του νησιού μας, το πλήρωμα και τους επιβάτες υποδέχτηκαν αξιωματικοί του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου και συγκεκριμένα η Υπολιμενάρχης Κ.Λ. Ρόδου, Πλωτάρχης Λ.Σ. Σοφία Καραβέλα και ο Υποπλοίαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Πρέντζας, οι οποίοι αντάλλαξαν ευχές και έδωσαν αναμνηστική πλακέτα για το «καλωσόρισμα» στον Πλοίαρχο του «Blue Star Patmos» κ. Ευάγγελο Δημητρακάκη, τον Ύπαρχο Σπυρίδων Βέζο και τον Υποπλοίαρχο κ. Ευθύμη Γκοτσούλια.

Το πρώτο πλοίο που απέπλευσε από το λιμάνι της Ρόδου ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, ήταν το «Δωδκεάνησος Εξπρές» της Dodekanisos Sea Ways στις 8.30 το πρωί για Σύμη, Κω, Κάλυμνο, Λέρο, Λειψούς, Αγαθονήσι και επιστροφή.


Τα αεροπλάνα
Στο αεροδρόμιο της Ρόδου το πρώτο αεροσκάφος που έφυγε από νησί μας ήταν η πτήση 201 της Ολυμπιακής στις 6.37 το πρωί της Πρωτοχρονιάς με προορισμό την Αθήνα και το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ωστόσο το αεροσκάφος που μας έκανε «ποδαρικό», ήταν από την εταιρεία Sky Express το οποίο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» Ρόδου στις 08.10 το πρωί της πρώτης μέρας του χρόνου, προερχόμενο από το Ηράκλειο.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο