Κατολισθήσεις και σημαντικές ζημιές στο οδικό δίκτυο της Καρπάθου

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Επαρχείο Καρπάθου - Κάσου αναφέρει τα εξής:

Οι έντονες βροχοπτώσεις και οι ισχυροί άνεμοι που έπληξαν τις τελευταίες ημέρες την Κάρπαθο ... και δει τον ορεινό όγκο της, είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές κατολισθήσεις και σημαντικές ζημιές στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Από νωρίς το πρωί η Έπαρχος και οι συνεργάτες της επισκέφτηκαν τις περιοχές προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.

Κατολισθήσεις σημειώθηκαν στο επαρχιακό δίκτυο ΑΠEΡΙ – ΣΠΟΑ – ΟΛΥΜΠΟΣ και συγκεκριμένα ΛΙΜΕΝΑΡΙ πάνω από την παραλία Άπελλα καθώς και στις περιοχές ΓΥΖΟΥΡΆ ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΗ, ΜΥΡΤΟΚΟΠΟΣ, ΛΙ(Γ)Ο ΝΕΡΟ.

Ήδη ειδοποιήθηκε η αστυνομία, και οι αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ενώ στην περιοχή που παρουσιάζει το μεγαλύτερο πρόβλημα ΛΙΜΕΝΑΡΙ μεταβαίνει φορτωτής για να αποκαταστήσει τις ζημιές που προκλήθηκαν.

Θυμίζουμε ότι το επαρχιακό οδικό δίκτυο της Καρπάθου είναι ήδη καταπονημένο από τον περσινό Μάρτιο όπου το νησί είχε ανακηρυχτεί σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης.

Το σημείο σε κάθε περίπτωση απαιτεί προσοχή από τους οδηγούς καθώς οι δυνατές βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει πολλά προβλήματα.