Νέες εγκαταστάσεις για τα απορρίμματα στο αεροδρόμιο Ρόδου

Νέες εγκαταστάσεις για τα απορρίμματα στο αεροδρόμιο Ρόδου

Νέες εγκαταστάσεις για τα απορρίμματα στο αεροδρόμιο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 566 ΦΟΡΕΣ

Ξεκίνησαν οι εργασίες για να διαμορφωθεί ο χώρος

Νέες εγκαταστάσεις εναπόθεσης απορριμμάτων θα αποκτήσει σε λίγο καιρό το αεροδρόμιο της Ρόδου, καθώς τις τελευταίες μέρες πραγματοποιούνται εργασίες για τη δημιουργία κατάλληλης υποδομής που θα τα φιλοξενεί.

Η υποδομή αυτή βρίσκεται απέναντι από το κτηριακό συγκρότημα της Βάρης ακριβώς πάνω στην περίφραξη του αεροδρομίου, εκεί που παλαιότερα είχε δημιουργηθεί και λειτουργούσε μία… αυτοσχέδια χωματερή.

Η χωματερή αυτή μάλιστα είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων καθώς πέρα από την οπτική ρύπανση δημιουργούνταν και ουσιαστική ρύπανση του περιβάλλοντος αφού οι σακούλες με τα σκουπίδια των αεροπλάνων βρίσκονταν σε κοινή θέα είτε σε ξεχειλισμένους κάδους και καρότσια.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εκτίθενται σε διάφορα ζώα, τρωκτικά και πτηνά τα οποία τρυπούσαν τις σακούλες και σκάλιζαν το περιεχόμενό τους με αποτέλεσμα αυτό να διασκορπίζεται τριγύρω .

Ο νέος χώρος αποθήκευσης των απορριμμάτων
Ο νέος χώρος αποθήκευσης των απορριμμάτων

Μάλιστα όταν φυσούσε αέρας, τα σκουπίδια αυτά μεταφέρονταν τόσο στην πίστα του αεροδρομίου όσο και στις γύρω περιοχές με συνέπεια να παρατηρείται μία απαράδεκτη εικόνα και να υπάρχουν παράπονα.
Από φέτος πλέον η Fraport στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος επενδύσεων στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια ανέλαβε τη δημιουργία και κατάλληλου χώρου για τα απορρίμματα των αεροπλάνων στο αεροδρόμιο “ΔΙΑΓΟΡΑΣ”, ακολουθώντας αυστηρά περιβαλλοντικά κριτήρια.

Συνεργεία λοιπόν εδώ και μερικές μέρες τοποθετούν με τη βοήθεια γερανών και ανυψωτικών μηχανημάτων τις βάσεις και τα στηρίγματα μίας μεταλλικής κατασκευής στο σημείο όπου είχε δημιουργηθεί παλαιότερα η πρόχειρη χωματερή. Σταδιακά η κατασκευή θα κλείσει περιμετρικά ώστε να μην υπάρχει διαρροή των σκουπιδιών και στο εσωτερικό θα γίνεται η προσωρινή αποθήκευση με τα πλέον σύγχρονα μέσα.
Με αυτό τον τρόπο, θα λυθεί και το πρόβλημα της συγκέντρωσης των απορριμμάτων και έτσι δεν θα υπάρχουν αντιδράσεις.

Διαβάστε ακόμη

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά