Νέες εγκαταστάσεις για τα απορρίμματα στο αεροδρόμιο Ρόδου

Νέες εγκαταστάσεις εναπόθεσης απορριμμάτων θα αποκτήσει σε λίγο καιρό το αεροδρόμιο της Ρόδου, καθώς τις τελευταίες μέρες πραγματοποιούνται εργασίες για τη δημιουργία κατάλληλης υποδομής που θα τα φιλοξενεί.

Η υποδομή αυτή βρίσκεται απέναντι από το κτηριακό συγκρότημα της Βάρης ακριβώς πάνω στην περίφραξη του αεροδρομίου, εκεί που παλαιότερα είχε δημιουργηθεί και λειτουργούσε μία… αυτοσχέδια χωματερή.

Η χωματερή αυτή μάλιστα είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων καθώς πέρα από την οπτική ρύπανση δημιουργούνταν και ουσιαστική ρύπανση του περιβάλλοντος αφού οι σακούλες με τα σκουπίδια των αεροπλάνων βρίσκονταν σε κοινή θέα είτε σε ξεχειλισμένους κάδους και καρότσια.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εκτίθενται σε διάφορα ζώα, τρωκτικά και πτηνά τα οποία τρυπούσαν τις σακούλες και σκάλιζαν το περιεχόμενό τους με αποτέλεσμα αυτό να διασκορπίζεται τριγύρω .

Ο νέος χώρος αποθήκευσης των απορριμμάτων
Ο νέος χώρος αποθήκευσης των απορριμμάτων

Μάλιστα όταν φυσούσε αέρας, τα σκουπίδια αυτά μεταφέρονταν τόσο στην πίστα του αεροδρομίου όσο και στις γύρω περιοχές με συνέπεια να παρατηρείται μία απαράδεκτη εικόνα και να υπάρχουν παράπονα.
Από φέτος πλέον η Fraport στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος επενδύσεων στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια ανέλαβε τη δημιουργία και κατάλληλου χώρου για τα απορρίμματα των αεροπλάνων στο αεροδρόμιο “ΔΙΑΓΟΡΑΣ”, ακολουθώντας αυστηρά περιβαλλοντικά κριτήρια.

Συνεργεία λοιπόν εδώ και μερικές μέρες τοποθετούν με τη βοήθεια γερανών και ανυψωτικών  μηχανημάτων  τις βάσεις και τα στηρίγματα μίας μεταλλικής κατασκευής στο σημείο όπου είχε δημιουργηθεί παλαιότερα η πρόχειρη χωματερή. Σταδιακά η κατασκευή θα κλείσει περιμετρικά ώστε να μην υπάρχει διαρροή των σκουπιδιών και στο εσωτερικό θα γίνεται η προσωρινή αποθήκευση με τα πλέον σύγχρονα μέσα.
Με αυτό τον τρόπο, θα λυθεί και το πρόβλημα της συγκέντρωσης των απορριμμάτων και έτσι δεν θα υπάρχουν αντιδράσεις.