Κατολίσθηση στον δρόμο προς το εκκλησάκι του Αγίου Παύλου στη Λίνδο

«Βομβαρδισμένο» τοπίο θύμιζε χθες ο δρόμος που οδηγεί προς το εκκλησάκι του Αγίου Παύλου στη Λίνδο, έπειτα από την κατολίσθηση που σημειώθηκε στο βουναλάκι που υπάρχει κατά μήκος της διαδρομής και ακριβώς πάνω από το μοναστήρι.


 Τίποτα δεν προμήνυε τη συγκεκριμένη εξέλιξη, αφού κανείς ντόπιος δεν είχε παρατηρήσει κάτι που να δημιουργήσει λόγους ανησυχίας. Ωστόσο φαίνεται πως από τις συνεχόμενες έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών «μαλάκωσε» το υπέδαφος στο συγκεκριμένο σημείο με αποτέλεσμα ουσιαστικά την κατάρρευση τμήματος της πλαγιάς.


 Ο κατηφορικός δρόμος που οδηγεί προς το μοναστήρι γέμισε με μεγάλες κοτρόνες, σε σημείο που να χρειάζεται πλέον η συνδρομή συνεργείου για την απομάκρυνσή τους. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, υπήρξε κίνδυνος ακόμη και για ανθρώπινες ζωές, καθώς εκείνη την ώρα βρίσκονταν στην παρακείμενη προβλήτα ερασιτέχνες αλιείς, που ψάρευαν με καλαμίδι. Μάλιστα κάποιοι από αυτούς πάνω στον πανικό της στιγμής… βούτηξαν στη θάλασσα, υπό τον φόβο να τους καταπλακώσουν οι πέτρες που αποκολλήθηκαν από το βουνό. 


 Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι το μοναστήρι του Αποστόλου Παύλου δεν υπέστη την παραμικρή ζημιά, αφού τα τοιχία που υπάρχουν περιμετρικά του αυλόγυρου συγκράτησαν το χώμα και τις πέτρες που κατέρρευσαν.