Θα αυξηθούν οι τιμές στα τουριστικά πακέτα

Στο διάλογο για το εάν θα πρέπει οι τουρ οπερέιτορ να προσφέρουν καλύτερη ασφαλιστική κάλυψη στους ταξιδιώτες σε περίπτωση πτώχευσης, μετά και την κατάρρευση του Thomas Cook και τα «κενά» στις αποζημιώσεις των ταξιδιωτών του, ο διευθυντής της TUI Γερμανίας, κ. Marek Andryszak προσθέτει τον προβληματισμό του ότι αυτό θα είχε σοβαρές συνέπειες στη ζήτηση καθώς οι τιμές των οργανωμένων πακέτων θα εκτοξεύονταν στα ύψη. 

Όπως επισημαίνει ο κ. Andryszak μιλώντας σε γερμανική εφημερίδα, εάν οι οργανωτές ταξιδίων αποκτήσουν καλύτερη ασφάλιση έναντι των πτωχεύσεων, οι τιμές των πακέτων θα αυξάνονταν σε σύγκριση με τα ταξίδια για τα οποία οι κρατήσεις γίνονται μεμονωμένα και δεν ασφαλίζονται.

Για το λόγο αυτό, εμφανίζεται αβέβαιος για το αν θα πρέπει να γίνουν αλλαγές στο ισχύον σύστημα προστασίας από τις πτωχεύσεις.

Εάν οι ασφαλίσεις ενισχυθούν, όλο και περισσότεροι καταναλωτές θα βρίσκουν τα πακέτα πολύ ακριβά, τόνισε, την ώρα που τα πακέτα διακοπών αποτελούν, όπως είπε, την πιο ασφαλή μορφή ταξιδιών.

Ωστόσο, το ζήτημα της αντιστάθμισης κινδύνου παραμένει. Πρόσφατα, η γερμανική “Schauinsland Reisen” ζήτησε ατομικές λύσεις στη διασφάλιση επιστροφής χρημάτων στους ταξιδιώτες.

Ωστόσο, ο κ. Andryszak προβλέπει ότι δεν θα υπάρξει πτώχευση τέτοιου μεγέθους τα επόμενα χρόνια, υπογραμμίζοντας ότι η κατάρρευση του Thomas Cook ήταν μεμονωμένη περίπτωση, η TUI είναι μια υγιής εταιρεία και ότι η υπάρχουσα ασφάλιση είναι επαρκής.