Εκπροσώπηση της Ομοσπονδίας Δωδεκανησίων στα Θεοφάνεια στον Πειραιά

Εκπροσώπηση της Ομοσπονδίας Δωδεκανησίων στα Θεοφάνεια στον Πειραιά

Εκπροσώπηση της Ομοσπονδίας Δωδεκανησίων στα Θεοφάνεια στον Πειραιά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 311 ΦΟΡΕΣ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η μεγάλη Εορτή των Θεοφανείων στον Πειραιά.

Προχθές το πρωί τελέστηκε Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, συμπαραστατουμένου υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας και στη συνέχεια τελέστηκε η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, παρουσία της ΑΕ του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Μεταξύ άλλων παρέστησαν: ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο πρώην Υπουργός Ναυτιλίας κ. Θόδωρος Δρίτσας, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κ. Φώφη Γεννηματά, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργιος Πατούλης, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο Αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Σταμάτης Ράπτης, ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων κ.κ. Γιάννης Φραγκούλης και Κατερίνα Βουρεξάκη, αντιπροσωπείες Διπλωματικών Αποστολών, εκπρόσωποι πολιτικών, πολιτειακών, στρατιωτικών, δικαστικών και τοπικών αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς επίσης και πλήθος πιστών.

Ακολούθησε πομπή προς την προβλήτα του λιμανιού, όπου τελέστηκε ο Αγιασμός των Υδάτων και η ρίψη του Σταυρού στη θάλασσα. Τα μέλη των OYK που έπεσαν στα νερά του λιμανιού για τον Σταυρό, συνεχάρησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιά κ. Σεραφείμ.

Μετά το πέρας του Αγιασμού, οι παρευρισκόμενοι μετέβησαν στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, όπου ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, όπως κάθε χρόνο παρέθεσε μικρή δεξίωση.

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας