Νέα κατολίσθηση συνέβη στην περιοχή «Κάβος» της Λίνδου

Νέα κατολίσθηση συνέβη στην περιοχή «Κάβος» της Λίνδου

Νέα κατολίσθηση συνέβη στην περιοχή «Κάβος» της Λίνδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1221 ΦΟΡΕΣ

Άμεση ήταν η κινητοποίηση που υπήρξε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου για την αποκατάσταση και την απομάκρυνση των μεγάλων βράχων που κατέρρευσαν το προηγούμενο Σάββατο στον δρόμο δίπλα στο μοναστήρι του Αγίου Παύλου στη Λίνδο.

Ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε, υπήρξε και δεύτερη παρόμοια κατολίσθηση την ίδια ημέρα, αυτή τη φορά στην περιοχή «Κάβος» στους Πεύκους.


Ήδη από την Κυριακή το πρωί στο γραφικό μοναστήρι του «Αποστόλου των Εθνών» βρέθηκαν συνεργεία τα οποία καθάρισαν το τοπίο επαναφέροντάς το στην πρότερη κατάστασή του και απομακρύνοντας τους ογκώδεις βράχους που έκαναν… κατάληψη στον χώρο!

Χθες αμέσως μετά τη γιορτή των Θεοφανείων έγινε η αντίστοιχη επέμβαση των συνεργείων για τον καθαρισμό της παραλίας «Κάβος» στους Πεύκους.


Μιλώντας εντούτοις στη «Ροδιακή» ο πρόεδρος της Κοινότητας Λίνδου κ. Βαλάντης Λάμπης, σημείωσε ότι τα παραπάνω περιστατικά δεν είναι πρωτοφανή, αλλά οφείλονται σε ρήγματα που έχουν δημιουργηθεί από τη διάβρωση, ξεκαθαρίζοντας ότι γι’ αυτό άλλωστε και οι επεμβάσεις που έγιναν έχουν προσωρινό χαρακτήρα: «Πρόκειται για ρήγματα παλιά και γνωστά, τα οποία έκαναν την επανεμφάνισή τους. Ιδιαίτερα στον Άγιο Παύλο είναι πολύ παλιό, μετράει τουλάχιστον δύο δεκαετίες. Γι’ αυτό και οι παρεμβάσεις που έγιναν θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι ήταν προσωρινές, αφού είναι χρόνιο το πρόβλημα».

Ο κ. Λάμπης πάντως ανέφερε πως υπάρχει λύση: «Θα πρέπει να γίνουν οι κατάλληλες μελέτες για να αποκατασταθούν τα ρήγματα. Είναι χρονοβόρες διαδικασίες, αλλά ήδη έχουμε τη δέσμευση της δημοτικής αρχής ότι θα προχωρήσουν άμεσα».


Τέλος, ο πρόεδρος της Κοινότητας Λίνδου δεν παρέλειψε να πει ένα ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο τον αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Λινδίων κ. Νίκο Καραμαρίτη, όσο και το προσωπικό των Τεχνικών Υπηρεσιών για την έγκαιρη επέμβαση και μάλιστα σε ημέρα αργίας».

Διαβάστε ακόμη

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά