Κλειστό και στη Ρόδο το υποκατάστημα του ΟΤΕ

Κλειστό και στη Ρόδο το υποκατάστημα του ΟΤΕ

Κλειστό και στη Ρόδο το υποκατάστημα του ΟΤΕ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 973 ΦΟΡΕΣ

Κλειστό εξακολουθεί να παραμένει και στη Ρόδο από τις 21 Δεκεμβρίου το υποκατάστημα του ΟΤΕ, λόγω της απεργίας που κήρυξε η ΟΜΕ-ΟΤΕ μέχρι και τις 12 του Γενάρη.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η συμμετοχή τόσο των διοικητικών υπαλλήλων όσο και των τεχνικών είναι αρκετά μεγάλη στο νησί, ενώ έχουν δημιουργηθεί ομάδες ασφαλείας για έκτακτα περιστατικά.

Έξω από τα κατεβασμένα ρολά του υποκαταστήματος έχουν στηθεί πανό που γράφουν: «ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΤΕ, ΟΧΙ μισθοί πείνας, κανένας δεν ζει με 600 ευρώ» και «ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΟΤΕ ΠΟΥ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ, ΠΕΤ-ΟΤΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ»

Σημειώνεται ότι το Εργατικό Κέντρο Ρόδου με απόφασή του στηρίζει τους εργαζομένους του ΟΤΕ στην απεργία τους, και σε σχετική ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής: «Η Διοίκηση του Ε.Κ.Ρ με ομόφωνη απόφασή της, στηρίζει τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ, οι οποίοι αποφάσισαν 24ωρες απεργίες αντιδρώντας στην πρόθεση της Διοίκησης του Οργανισμού να προχωρήσει σε απολύσεις, μετά τη λήξη της συλλογικής σύμβασης και να εφαρμόσει ένα απαράδεκτο σχέδιο για απολύσεις στην ουσία κάθε Χριστούγεννα.

Η Διοίκηση του ΟΤΕ, προτείνει νέα μονοετή σύμβαση ως προϋπόθεση για να ενσωματώσει τη ρήτρα για μη απολύσεις, που σημαίνει ότι γίνεται για να απολύσει προσωπικό μετά τη λήξη της νέας σύμβασης».

Σημειώνεται ότι όπως αποφασίστηκε από την ομοσπονδία των εργαζομένων, στις 13/01/2020 θα πραγματοποιηθεί τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00. Από τις 14/01/2020 και έως τις 18/01/2020 θα γίνουν συνελεύσεις και ενημερώσεις των εργαζομένων σε όλη την Ελλάδα και με ευθύνη και των πρωτοβάθμιων σωματείων, προκειμένου να παρθούν αποφάσεις για νέες μορφές απεργιακών κινητοποιήσεων και ενεργειών, εάν δεν έχουν ικανοποιητική κατάληξη η συζητήσεις με τη Διοίκηση του ΟΤΕ.

Νέα συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου θα γίνει μετά τις 20/01/2020, προκειμένου να παρθούν αποφάσεις για τυχόν κλιμάκωση απεργιακών και άλλων κινητοποιήσεων.

Εξάλλου το δ.σ του ΟΤΕ κατέθεσε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου με την κατηγορία ότι απεργοί και συνδικαλιστές αποκλείουν κτήρια και εμποδίζουν εργαζομένους να πάνε στη δουλειά τους, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθούν στη Θεσσαλονίκη πέντε απεργοί εργαζόμενοι της εταιρείας.

Η Διοίκηση του ΟΤΕ θεωρεί την απεργία παράνομη και καταχρηστική, τονίζοντας ότι έχει αδικαιολόγητα μεγάλη διάρκεια τριών ολόκληρων εβδομάδων και μάλιστα μέσα στις γιορτές, ενώ δεν προηγήθηκε πρόσκληση σε Δημόσιο Διάλογο πριν την κήρυξή της.

«Στην πρόσκληση της εταιρείας να αναστείλει η ΟΜΕ-ΟΤΕ την απεργία και να προσέλθει σε καλόπιστη και ουσιαστική διαπραγμάτευση για τη ΣΣΕ, η ΟΜΕ-ΟΤΕ δεν ανταποκρίθηκε» όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της διοίκησης.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο