Στις 22 Ιανουαρίου ψηφίζεται το επίδομα γέννησης – πόσους καλύπτει τελικά

Στις 22 Ιανουαρίου αναμένεται να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για το επίδομα γέννησης, όπως έκανε γνωστό η υφυπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων (Πρόνοιας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης) Δόμνα Μιχαηλίδου και αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου θα ακολουθήσουν οι πρώτες καταβολές «για όλες τις γέννες που έχουν γίνει από την 1η Ιανουαρίου 2020».

Η καταβολή του επιδόματος των 2.000 ευρώ θα γίνεται σε δύο δόσεις. «Τα 1.000 ευρώ θα δίνονται στην τελευταία εργάσιμη του επόμενου μήνα της γέννας και τα άλλα 1.000 ευρώ μετά από έξι μήνες» διευκρίνισε η υφυπουργός σε δηλώσεις της στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104,6».

«Γιατρέ μου να καθυστερήσουμε τον τοκετό – έχουμε και ένα επίδομα!» Πατήστε εδώ Οπως σημείωσε, «οι δικαιούχοι είναι διευρυμένοι καθώς η λογική είναι ότι πρόκειται για επίδομα που πρέπει να δίνεται για δημογραφικούς και όχι για προνοιακούς σκοπούς».

«Το επίδομα αυτό εισοδηματικά δίνεται στο 99% των Ελλήνων», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Μιχαηλίδου, ενώ όπως είπε, το επίδομα θα δίνεται «και σε πολίτες τρίτων χωρών που ζουν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα τα τελευταία 12 χρόνια ακόμα και αν δεν έχουν ελληνική υπηκοότητα». Αυτό που μας νοιάζει, πρόσθεσε, είναι οι πολίτες να είναι νόμιμα και μόνιμα στη χώρα.

Πηγή: Protagon.gr