Κανονισμός λειτουργίας στο κοιμητήριο στον Ταξιάρχη

Κανονισμός λειτουργίας στο κοιμητήριο στον Ταξιάρχη

Κανονισμός λειτουργίας στο κοιμητήριο στον Ταξιάρχη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1326 ΦΟΡΕΣ

Τον επόμενο μήνα σκοπεύει η δημοτική αρχή να φέρει προς συζήτηση και έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο, τον κανονισμό λειτουργίας του κοιμητηρίου στον Ταξιάρχη, αφού προηγηθεί σύσκεψη κατά την οποία θα συζητηθεί το θέμα με όλους τους εμπλεκόμενους.

Η σύσκεψη εκτός απροόπτου θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, ενώ όπως έκανε χθες γνωστό ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα κοιμητηρίων, παραλιών και σχολικών μονάδων Θανάσης Στάμος, ο δήμος έχει πάρει και τους αντίστοιχους κανονισμούς λειτουργίας από άλλα κοιμητήρια της χώρας προκειμένου να τους συμβουλευτεί.

«Οι εντολές που πήραμε από το δήμαρχο είναι σαφείς, πρέπει να προχωρήσουν γρήγορα τα ζητήματα. Τις προσεχείς μέρες θα πραγματοποιηθεί συνάντηση και έχω καλέσει όσους έχουν ασχοληθεί με το κοιμητήριο ώστε να δοθεί λύση καθώς η κατάσταση που επικρατεί δεν είναι η αρμόζουσα και η πρέπουσα για μία συγκροτημένη πόλη όπως η Ρόδος.

Σε ό,τι αφορά τον κανονισμό λειτουργίας ήδη είμαστε έτοιμοι, μίλησα και με τον κ. Παπαγεωργίου, το νομικό σύμβουλο και έχουμε πάρει τους κανονισμούς από τρία οργανωμένα κοιμητήρια και θα προχωρήσουμε άμεσα» δήλωσε ο κ. Στάμος τονίζοντας ότι πρέπει να μπει μία τάξη.

Όπως είπε, πρέπει να γίνεται έλεγχος και στην είσοδο και στην έξοδο γιατί παρατηρούνται πολλοί βανδαλισμοί και πολλές κλοπές και γενικά επικρατεί ανομία.

Σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχει κανονισμός λειτουργίας αλλά δεν εφαρμόζεται. «Επίσης σκεφτόμαστε να βάλουμε ακόμα και συρματόπλεγμα για να μην μπαίνουν μέσα διάφορα άτομα. Επίσης υπάρχουν μέσα καταληψίες χώρων… Και για τους νεκρούς η κατάσταση δεν είναι η πρέπουσα, ας σεβόμαστε τους νεκρούς τουλάχιστον…» κατέληξε ο κ. Στάμος.

Για τις παραλίες
Παράλληλα αναφέρθηκε και στις παραλίες τονίζοντας ότι αναμένεται η ΚΥΑ για να ξεκινήσουν οι διεργασίες που απαιτούνται ώστε να είμαστε έτοιμοι τη νέα σαιζόν.

«Ο δήμαρχος ήταν στην Αθήνα και ασχολήθηκε και με αυτό το θέμα και αναμένουμε την απόφαση. Θα δουλέψουμε με γοργούς ρυθμούς ώστε οι μήνες που έρχονται να μας βρουν σε πλήρη ετοιμότητα και να μπορέσουμε να δείξουμε ένα διαφορετικό πρόσωπο για τη Ρόδο. Σε ό,τι αφορά τις παραλίες θα πρέπει να γίνουν διαγωνισμοί αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να πάρουμε πρώτα την ΚΥΑ ώστε να γίνει ο καθορισμός των πόστων. Πάντως οι παραλίες μας δεν είναι σε καλή κατάσταση.

Στερούνται υποδομών. Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχουν τουαλέτες, να μην υπάρχουν αποδυτήρια…

Μία πρόχειρη λύση μπορούμε να δώσουμε αλλά αυτή έχει κόστος χωρίς σίγουρο αποτέλεσμα. Για το θέμα θα συνεννοηθούμε με τις τεχνικές υπηρεσίες για να δούμε τι μόνιμες εγκαταστάσεις μπορούμε να κάνουμε ώστε να χρησιμοποιούνται και το χειμώνα. Η εικόνα δεν είναι η πρέπουσα και η κατάσταση δεν μας τιμά ως Ρόδος» κατέληξε ο κ. Στάμος.

Διαβάστε ακόμη

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη