Διαδοχικές συσκέψεις στο δήμο για τα προβλήματα των σχολείων

Διαδοχικές συσκέψεις θα πραγματοποιηθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες για τα θέματα παιδείας και των σχολικών μονάδων στο νησί, με πρώτο την τοποθέτηση κινητών αιθουσών σε εννέα σημεία για τα νηπιαγωγεία που θα λειτουργήσουν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά το θέμα που δημιουργήθηκε με την εξαίρεση ή όχι της Ρόδου από το νέο νόμο για την προσχολική αγωγή των παιδιών από τεσσάρων ετών, τελικά δόθηκε λύση και ο Δήμος πρέπει να είναι έτοιμος από την επόμενη σχολική περίοδο.

Έτσι, στην επικείμενη σύσκεψη, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, κ. Στράτος Καρίκης, μαζί με τους συναρμόδιους παράγοντες, θα εξετάσουν τη διαδικασία προμήθειας αυτών των κινητών αιθουσών, η οποία θα γίνει από το Υπουργείο, και τα σημεία στα οποία θα τοποθετηθούν καθώς πρέπει να είναι καθ’ όλα έτοιμες και εξοπλισμένες ώστε να λειτουργήσουν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο για τα νήπια από τεσσάρων ετών.

Ακόμη, την ερχόμενη Δευτέρα στις 2:00 το απόγευμα ο Αντιδήμαρχος συγκαλεί σύσκεψη με τους Διευθυντές των σχολείων καθώς από τον τρέχοντα μήνα θα ξεκινήσουν τα σεμινάρια πρώτων βοηθειών που θα γίνουν σε όλα τα σχολεία του νησιού. Αυτά θα γίνουν αρχικά για τους εκπαιδευτικούς, στη συνέχεια για τους μαθητές των λυκείων και ακολούθως και για μαθητές μικρότερων τάξεων.

Παράλληλα, έχει ζητήσει από τις δύο Σχολικές Επιτροπές του Δήμου να αγοράσουν τον βασικό εξοπλισμό, όπως το μηχάνημα για την αποτροπή του πνιγμού κ.α. με τα οποία θα προμηθεύσουν σχολικές μονάδες.

Τέλος, έχουν ξεκινήσει να γίνονται μικρές εργολαβίες σε διάφορα σχολικά συγκροτήματα, όπως της Αρχίπολης, το Μουσικό Σχολείο και το Καζούλειο, με βάση τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί. Με την αρχή της νέας χρονιάς, σιγά-σιγά θα εντάσσονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα και πιο μεγάλες παρεμβάσεις σε σχολεία με αποκορύφωμα βέβαια το καλοκαίρι οπότε και θα γίνουν εκτεταμένες παρεμβάσεις (όπως μονώσεις) ώστε να είναι έτοιμα για την επόμενη σχολική περίοδο.