Ευχαριστήρια και διθυραμβικά σχόλια για το κέντρο υγείας Πάτμου από Γαλλίδα βουλευτή

Της 
Σμαράγδας Μουλιάτη
στο patmostimes.gr

 

Θερμά ευχαριστήρια εκφράζει με επιστολή της η Γαλλίδα κ. Εlisabeth Toutut- Picard στο ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και του ασθενοφόρου, για την έγκαιρη και επιστημονική αντιμετώπιση του ατυχήματος που της συνέβη στο νησί μας.

Εκτός από τα θερμά ευχαριστήρια διθυραμβικά είναι τα σχόλιά της για την ποιότητα της ιατρικής φροντίδας που της παρείχαν και την αλληλεγγύη που έδειξαν από το προσωπικό του ασθενοφόρου που την μετέφερε μέχρι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Η Elisabeth Toutut-Picard είναι Γαλλίδα  πολιτικός που εκπροσωπεί τη La République En Marche! Εκλέχθηκε στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση στις 18 Ιουνίου 2017, αντιπροσωπεύοντας την 7η εκλογική περιφέρεια του τμήματος Haute-Garonne.  

Το καλοκαίρι έπεσαν με τον σύζυγό της θύμα τροχαίου (17 Αυγούστου 2019)  στην Πάτμο. Κι ενώ ο σύζυγός της είχε επιπόλαιους τραυματισμούς εκείνη έφερε τραύματα στην κνήμη και στην περόνη τα οποία έχρηζαν άμεσης χειρουργικής αντιμετώπισης.

Σχολιάζοντας η κ. Εlisabeth Toutut-Picard στην επιστολή της αναφέρει ότι οι σωστές πρώτες εκείνες ιατρικές και χειρουργικές επεμβάσεις ήταν αποφασιστικές για την υπόλοιπη ιατρική και χειρουργική φροντίδα κατά την επιστροφή της στη Γαλλία και σε αυτές οφείλει ότι  μπορεί να περπατήσει σήμερα με πατερίτσες αλλά είναι βέβαιη ότι θα μπορέσει να περπατήσει χωρίς αυτές σε λίγους μήνες.

Και όλα αυτά δεν τα κρίνει τυχαία η κ. Εlisabeth Toutut- Picard αλλά όπως τονίζει «είμαι σε θέση να εκτιμήσω την αποτελεσματικότητα γιατί πέρασα την επαγγελματική μου καριέρα στα νοσοκομεία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θέλησα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους εσάς για την κινητοποίηση και την καλοσύνη σας. Ιδιαίτερη ευχαριστία στον νεαρό γιατρό και την ομάδα του ασθενοφόρου που κατάφεραν με αυτοπεποίθηση να τηρήσουν το πρωτόκολλο φροντίδας παρά τη σοβαρότητα της κατάστασής μου».

Αυτή η επιστολή αλλά και πολλά άλλα που ίσως περνάνε απαρατήρητα, μας δίνουν τη σιγουριά ότι μπορεί να είμαστε μακριά από μεγάλα νοσοκομεία, έχουμε όμως τα απαραίτητα στελέχη για να αντιμετωπίσουν τα πάντα με αποτελεσματικότητα.