Σε νέο ενοικιαζόμενο κτήριο ετοιμάζονται να μεταφέρουν τον ΕΦΚΑ Ρόδου!

Σε νέο ενοικιαζόμενο κτήριο ετοιμάζονται να μεταφέρουν τον ΕΦΚΑ Ρόδου!

Σε νέο ενοικιαζόμενο κτήριο ετοιμάζονται να μεταφέρουν τον ΕΦΚΑ Ρόδου!

Μιχάλης Μαστής

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 7265 ΦΟΡΕΣ

Εμπαίζουν την κοινωνία του νησιού μας για 30 σχεδόν χρόνια με το κτίριο του ΙΚΑ

Σε ιδιώτη ετοιμάζονταν και πάλι να παραδώσουν οι μανδαρίνοι των Αθηνών το κτηριακό συγκρότημα που θα στεγάσει υπηρεσίες του ΕΦΚΑ Ρόδου, με τίμημα (σύμφωνα τουλάχιστον με τις πρώτες πληροφορίες) που θα ξεπερνά τις 10.000 ευρώ το μήνα, την ώρα που υπάρχουν κτηριακά συγκροτήματα στη Ρόδο που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν τις υπηρεσίες αυτές δωρεάν!

Πρόκειται για τη συνέχεια ενός κωμικοτραγικού σίριαλ το οποίο ταλανίζει την κοινωνία της Ρόδου, εδώ και 29 ολόκληρα χρόνια(!), από τότε δηλαδή που οι διοικητικές και ιατρικές υπηρεσίες του ΙΚΑ της Ρόδου, είχε αποφασιστεί ότι θα μεταστεγαστούν «προσωρινά» σε κτήριο που βρίσκεται στο 3ο χιλιόμετρο της Ρόδου – Λίνδου , όπου και παραμένουν μέχρι σήμερα.

Από τότε μέχρι σήμερα, άλλαξαν 10 κυβερνήσεις, αλλά δυστυχώς, το μόνο που έγινε ήταν να ακούμε μόνο θεωρίες και σχεδιασμούς και η οικονομική αιμορραγία από τα ταμεία του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας να συνεχίζεται.

Στη Ρόδου-Καλλιθέας το νέο κτήριο που θα ενοικιαστεί;
Σήμερα, το ενοίκιο που καταβάλλεται για το υπάρχον κτήριο που στεγάζει τις διοικητικές και ιατρικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ – ΙΚΑ κ.λπ. επί της Ρόδου-Λίνδου, ξεπερνά τις 15.000 ευρώ μηνιαίως. Παλαιότερα είχε αγγίξει ακόμα και τις 21.000 ευρώ.

Πριν από μερικούς μήνες έγινε σχετικός διαγωνισμός, στον οποίο κατατέθηκαν προσφορές, οι οποίες αξιολογήθηκαν πρόσφατα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη χαμηλότερη προσφορά, κατέθεσε ιδιώτης που διαθέτει κτήριο επί της Ρόδου – Καλλιθέας, με ενοίκιο που ξεπερνά τις 10.000 ευρώ μηνιαίως.

Στο κτήριο αυτό (το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ανακαινισθεί πρόσφατα) θα στεγαστούν οι ιατρικές υπηρεσίες, ενδεχομένως και τμήμα των διοικητικών υπηρεσιών. Επί της ουσίας, αν δεν γίνει ολοκληρωμένος σχεδιασμός (κυκλοφοριακό, θέσεις στάθμευσης, γραμμές συγκοινωνίας κ.λπ.) τότε θα υπάρξουν και πάλι προβλήματα και ταλαιπωρίες σε ό,τι αφορά την εξυπηρέτηση των χιλιάδων ασφαλισμένων καθημερινά.

Απορρίφθηκε η πρόταση για εγκατάσταση σε κτήριο δημόσιου φορέα
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είχαν κατατεθεί σχετικές προτάσεις για την εγκατάσταση του ΕΦΚΑ – ΙΚΑ σε κτηριακό συγκρότημα που βρίσκεται κοντά στο νοσοκομείο της Ρόδου (ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ) το οποίο θα μπορούσε με μικρές τροποποιήσεις να στεγάσει μονίμως (και χωρίς κανένα έξοδο για το δημόσιο) τις διοικητικές αλλά και ιατρικές υπηρεσίες του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα στη Ρόδο.

Δυστυχώς, η πρόταση αυτή απορρίφθηκε χωρίς να μπει σε διαδικασία διαβούλευσης από τις αρμόδιες υπηρεσίες που έλαβαν την απόφαση.

Το πλεονέκτημα του συγκεκριμένου κτηριακού συγκροτήματος όπως προτάθηκε, ήταν αφενός ότι βρίσκεται δίπλα στο νοσοκομείο της Ρόδου (άρα θα είχαμε συγκεντρωμένες τις δομές υγείας) αφετέρου ότι υπάρχει συχνή συγκοινωνία και το ακόμα πιο σημαντικό ότι το κράτος δεν θα επιβαρύνονταν ούτε με ένα ευρώ !

Αναμένονται αλυσιδωτές αντιδράσεις
Το ενδεχόμενο αυτό, αναμένεται να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις σε τοπικό επίπεδο, αφού οι αποφάσεις ελήφθησαν ερήμην της τοπικής μας κοινωνίας και πάλι και χωρίς να ενημερωθούν οι εκπρόσωποί μας σε όλα τα επίπεδα.

Σφοδρή αναμένεται να είναι και η αντίδραση του Εργατικού Κέντρου της Ρόδου και των σωματείων, αντίστοιχη με εκείνη που είχε εκφραστεί με σχετική ανακοίνωση πριν από δύο περίπου χρόνια.

Στην ανακοίνωση το 2018 αναφέρονταν συγκεκριμένα:
“Επί τρεις σχεδόν δεκαετίες, χιλιάδες Ροδίτες και Ροδίτισσες, εργαζόμενοι, ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του ΙΚΑ, παρακολουθούν με ιδιαίτερη αγανάκτηση, τα όσα κωμικοτραγικά διαδραματίζονται, στο ζήτημα του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα του τόπου μας.

Από την «προσωρινή» όπως την είχαν χαρακτηρίσει μεταστέγαση των υγειονομικών και διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ από την οδό Μεγάλου Κωνσταντίνου το 1991 στο 3ο χιλιόμετρο Ρόδου – Λίνδου, μέχρι το… ιδιόκτητο τάχα κτήριο που θα ανεγείρονταν επί της Στεφάνου Καζούλη (σε οικόπεδο της Γεωργοένωσης δεσμευμένο από την Αρχαιολογία και τις τράπεζες) μέχρι τα δίδυμα κτήρια που ΘΑ κατασκεύαζαν στους Αγίους Αποστόλους το 2011 έως και το ενδεχόμενο επιστροφής και πάλι στην οδό Μεγάλου Κωνσταντίνου!

Ο κύκλος δεν είναι φαύλος. Η φαυλότητα είναι που αποτελεί κυρίαρχο στοιχείο σε βάρος του ροδιακού λαού.
Ο εμπαιγμός έχει ξεπεράσει πλέον κάθε όριο: Πρόσφατα η διοίκηση του ΕΦΚΑ, έλαβε απόφαση να ενοικιάσει για τα επόμενα 9 χρόνια(!) κτήρια συνολικού εμβαδού 3.000τ.μ στη Ρόδο για να στεγαστούν οι υπηρεσίες του!
Το κόστος για το χρονικό αυτό διάστημα, με τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς αναμένεται να ξεπεράσει τα 2,2 εκατομμύρια ευρώ!

Με επίσης μετριοπαθείς υπολογισμούς, τα ασφαλιστικά ταμεία στη Ρόδο, υπολογίζεται ότι έχουν υποχρεωθεί να καταβάλλουν ιλιγγιώδη ποσά που ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια ευρώ τα τελευταία 25 χρόνια!

Τι σημαίνει αυτό πιο απλά; Ότι όχι ένα, αλλά τρία υπερσύγχρονα κτίρια ιδιόκτητα θα έπρεπε σήμερα να έχει η Ρόδος, που θα εξυπηρετούσαν τις χιλιάδες ασφαλισμένους του μεγαλύτερου ταμείου της χώρας μας.

Την ώρα που οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, έχουν συρρικνώσει σε εξευτελιστικά επίπεδα τις συντάξεις, τα επικουρικά και το ΕΚΑΣ, ο φορολογούμενος πολίτης, καλείται για ακόμα μια φορά να βάλει το χέρι στην τσέπη, για να πληρώσει πανάκριβα τις αδυναμίες, την ανικανότητα ή δεν ξέρουμε τι άλλο, σε αυτό τον τόπο.

Το Εργατικό Κέντρο της Ρόδου, ξεκαθαρίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον να συνεχιστεί αυτός ο εμπαιγμός σε βάρος της ροδιακής κοινωνίας.

Οι χιλιάδες εργαζόμενοι του νησιού, έχουν χορτάσει από λόγια, υποσχέσεις, αντιφατικές και αλλοπρόσαλλες ή ευκαιριακές πολιτικές και… βαθυστόχαστους σχεδιασμούς επί χάρτου.

Αξιώνουμε επιτέλους σήμερα, μετά από τόσα χρόνια, να δοθούν απαντήσεις αλλά και να καταλογιστούν ευθύνες σε όλους όσοι διαχρονικά άφησαν να εξελιχθεί σε ένα σύγχρονο γεφύρι της Άρτας, ένα τέτοιο ζήτημα που έχει να κάνει με την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χιλιάδων συμπολιτών μας. Ευθύνες, σε βάρος εκείνων που άφησαν να διασπαθιστούν εκατομμύρια!

Απαιτούμε να υπάρξουν δεσμεύσεις με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, για το πότε θα σταματήσει η οικονομική αιμορραγία σε βάρος της κοινωνίας και για το πότε οι χιλιάδες ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι της Ρόδου, θα αποκτήσουν ένα νέο, σύγχρονο και εξυπηρετικό κτήριο. Όλα τα υπόλοιπα, αποτελούν επανάληψη ενός κακόγουστου σίριαλ, που επαναλαμβάνεται με διαφορετικούς πρωταγωνιστές επί τόσα χρόνια χρόνια. Ενός σίριαλ με θλιβερές φιγούρες να εναλλάσσονται ως σεναριογράφοι, νομίζοντας ότι ο κόσμος θα τους ανεχτεί ακόμα για πολύ.

Η υπομονή των χιλιάδων κατοίκων του νησιού μας, έφθασε πλέον στο τέρμα της.
Σε αντίθεση με την αναλγησία των εκάστοτε διοικούντων και των πολιτικών τους προϊσταμένων η οποία είναι ανεξάντλητη!»

Διαβάστε ακόμη

Σε πολλά χωριά της Ρόδου βρέθηκε με την οικογένειά του τις ημέρες του Πάσχα ο Δήμαρχος Ρόδου

Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες - Δηλώσεις του Δημάρχου Ρόδου κου Αλέξανδρου Κολιάδη

Γ. Νικητιάδης: Συνεχίζει την περιοδεία του στα νησιά μας και αυτή την εβδομάδα

Έφυγε από τη ζωή ο παραδοσιακός οργανοπαίκτης από τον Αρχάγγελο, Αντώνης Κ. Τσακίρης

Συμβαίνει τώρα: τροχαίο ατύχημα στην Ψαροπούλα

Προσοχή: Χωρίς φανάρια η διασταύρωση Ρόδου-Λίνδου με Τραουνού!

Στις φλόγες τυλίχθηκε τα ξημερώματα στη Ρόδο σταθμευμένο όχημα (βίντεο)

Εντυπωσιακά κι ελπιδοφόρα τα πρώτα στοιχεία για την εξέλιξη του τουρισμού φέτος στη χώρα μας